Ευρωπαϊκό Βραβείο ποιότητας στο 2ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

12:23 π.μ. - Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016
12:11 π.μ. - Πέμ, 24/23/2016
Image: Ευρωπαϊκό Βραβείο ποιότητας στο 2ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Μπράβο στους Νηπιαγωγούς που είναι ανήσυχα πνεύματα

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε  μαθητές και  εκπαιδευτικούς του 2ου Νηπιαγωγείου 
Ιεράπετρας,  της περυσινής τάξης , που είδαν την προσπάθεια  που έκαναν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο eTwinning "Colorful Songs " να ανταμείβεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποσπώντας την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την εργασία τους . Χαρακτηριστικό το μήνυμα που τους στάλθηκε : 
<< Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "Colorful Songs ". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο >> .
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους ασχολήθηκαν  με την Ισπανική τέχνη (Antonio Padron) και   έμαθαν  να τραγουδάνε  στα Ισπανικά. Ασχολήθηκαν  με τη Βυζαντινή Αγιογραφία και οι άλλες χώρες έμαθαν να αγιογραφούν το Χριστό, την Παναγία με το Θείο βρέφος.
Συνδύασαν  την Αγιογραφία με την Παναγία και το βρέφος με Ελληνικό νανούρισμα , σε μουσική Μίκης Θεοδωράκη (Κοιμήσου Αγγελούδι μου) για να το μάθουν οι άλλες χώρες στα ελληνικά ( Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία,Λιθουανία).
 
Και το τελευταίο τρίμηνο ασχολήθηκαν  με τη Γαλλική τέχνη ( Bayeux tapestry), ένα μοναδικό υφαντό που δείχνει τη μάχη του Hastings στη Γαλλία.