Ευρωεκλογές 2024: Η Ιεραπετρίτισα Γ. Λαμπράκη για την υποψηφιότητά της με τους “Δημοκράτες”

5:49 μ.μ. - Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
05:04 μ.μ. - Τρί, 30/49/2024
Image: Ευρωεκλογές 2024: Η Ιεραπετρίτισα Γ. Λαμπράκη για την υποψηφιότητά της με τους “Δημοκράτες”

Η υποψήφια ευρωβουλευτής στον Ηχώ 99.8

Όπως είπε η κ. Λαμπράκη, πάντα ήταν πολιτικοποιημένο άτομο με ενδιαφέρον για τα κοινά.

Οι απόψεις της ταυτίστηκαν με αυτές του κ. Λοβέρδου και του κόμματός του. Πρόκειται για ένα καθαρά κεντρώο κόμμα μέλος της ευρωομάδας Renew Europe.

Οι εκλογές του Ιουνίου είναι πολύ σημαντικές τόσο λόγω των οικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων όσο και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών.

Στόχος τους είναι να ενώσουν και να παλέψουν για ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη.  

Το 90% των νόμων που έρχονται στη βουλή είναι Ευρωπαϊκοί και γι΄αυτό χρειαζόμαστε δυνατή αντιπροσώπιση στην Ευρώπη. Η κ. Λαμπράκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη για τα οποία  πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή αντιμετώπιση. Θεωρεί πολύ σημαντική τη διατήρηση μιας Ευρώπης ενωμένης που θα ενεργεί συλλογικά, καθώς όπως είπε, σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος θα επηρεαστούν όλες οι χώρες. Σαν "Δημοκράτες" ζητούν μία ενιαία κοινή Ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική καθώς η Ελλάδα αποτελεί το σύνορο της Ευρώπης και τη δίκαιη διανομή των μεταναστών από τρίτες χώρες. 

Με αφορμή την νέα ΚΑΠ, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αγρότες στην περιοχή μας και πρότεινε λύσεις. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε την αναγκαιότητα  άμεσης δημιουργίας υποδομών για την εξασφάλιση του νερού, την ύπαρξη ευνοϊκότερης φορολογίας προς τους αγρότες, τον έλεγχο των εισαγωγών από τρίτες χώρες καθώς και των ελληνοποιήσεων.

Ανέφερε, ότι βασική προτεραιότητα και στόχος αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη των αγροτών ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωσή τους, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με παραγωγική αξιοποίηση των πόρων της ΚΑΠ και του ταμείου ανάπτυξης μέσω σχεδιασμού. Προτείνει να γίνει συνένωση των ομάδων παραγωγών ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους έχοντας πιστοποιημένα, ποιοτικά και γευστικά προϊόντα. Κλείνοντας, τόνισε τη σημασία του ρητού "η ισχύς εν τη ενώσει" και τη βοήθεια που μπορεί αυτό να προσφέρει τόσο σε τοπικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γεωργία Λαμπράκη Βιογραφικό :

Η Γεωργία Λαμπράκη είναι 44 ετών και κατάγεται από την Ιεράπετρα Κρήτης.

Είναι Οικονομική Αναλύτρια με μεταπτυχιακό στο International Marketing. Το 2003 αποφοίτησε από τη σχολή Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης.

Το 2005 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο International Marketing (University of the West of Scotland). Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της χρηματοοικονομικής & επιχειρηματικής ανάλυσης, του οικονομικού σχεδιασμού και της ανάπτυξης επιχειρηματικών καινοτόμων λύσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.