Ευρωεκλογές 2024 - ΚΚΕ | Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Λασιθίου στη Σητεία

9:45 π.μ. - Τρίτη, 9 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Τρί, 09/45/2024
Image: Ευρωεκλογές 2024 - ΚΚΕ | Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Λασιθίου στη Σητεία

Πλήθος κόσμου σε συντροφικό και αισιόδοξο κλίμα παρακολούθησε την κεντρική ομιλία από τον Μανόλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Λασιθίου στη Σητεία, το Σάββατο 6 Απρίλη, για την παρουσίαση του καλέσματος του ΚΚΕ για ενίσχυση του στις Ευρωεκλογές.

Πλήθος κόσμου σε συντροφικό και αισιόδοξο κλίμα παρακολούθησε την κεντρική ομιλία από τον Μανόλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, καθώς και τους χαιρετισμούς που ακολούθησαν, των Συμεωνίδη Σίμου, γραμματέα της ΤΕ Λασιθίου, μέλος της ΕΠ του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Σητεία και Μουτάκη Λεωνίδα, δημοτικού συμβούλου Σητείας, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Μανόλης Συντυχάκης τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αισιοδοξία του για τις μεγάλες κινητοποιήσεις όλου του τελευταίου διαστήματος. Μέσα σε αυτές γεννήθηκε η ελπίδα ότι ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να καθορίσει την πορεία των πραγμάτων. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα πανίσχυρο αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική: Η συμμαχία και κοινή δράση εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, νεολαίας. Αυτή είναι η μόνη και πραγματική αντιπολίτευση, με το ΚΚΕ μπροστά!»

hxonews

Για το έγκλημα των Τεμπών τόνισε ότι:

«Η υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών έχει συγκλονίσει το λαό μας. Αν το ΚΚΕ δεν είχε πάρει την πρωτοβουλία, για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, το έγκλημα θα είχε θαφτεί, δεν θα γινόταν καμία συζήτηση, καμία έρευνα! Αυτό που ενόχλησε αφάνταστα, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι ότι επιβεβαιώθηκαν οι τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες, για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο και την ασφάλειά του, που όλα μαζί επέδρασαν στο έγκλημα με τους 57 νεκρούς. Το ΚΚΕ τους αποκάλυψε! Κατέθεσε πόρισμα στον εισαγγελέα, που αποτυπώνονται οι πολιτικές ευθύνες διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις από το 2013, αλλά και οι ποινικές ευθύνες(…)Το έγκλημα στα Τέμπη είναι έργο των δικών τους πολιτικών, της πολιτικής κόστους – οφέλους της ΕΕ, την οποία και υπηρετούν. Την βιώνουν όμως τα λαϊκά νοικοκυριά και με την ενεργειακή φτώχια. Τη βιώνουν όταν πνίγονται το χειμώνα και καίγονται το καλοκαίρι, γιατί η καλή και συμπονετική ΕΕ αποφασίζει, εκείνη, τι έργα να γίνουν και πόσα χρήματα θα δώσει για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική προστασίας της ανθρώπινης ζωής, για πραγματικά αναπτυξιακά έργα προ όφελος του λαού, ενώ όταν είναι για έργα που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, ανοίγουν διάπλατα οι κάνουλες της χρηματοδότησης».

Σχετικά με τις καταστροφές στη Σητεία, λόγω της 5ετούς επετείου από τις πρώτες πλημμύρες στις 6/4/19, ανέδειξε ότι:

«Υπάρχει η αντίφαση: ψίχουλα για το λαό και πακτωλό δις, είναι η πολιτική της ΕΕ, όπου όλα υποτάσσονται και υπηρετούν το δόγμα «κόστος – όφελος». Ότι είναι για τον λαό είναι κόστος και ότι είναι για τα μονοπωλιακά συμφέροντα και τα κέρδη τους είναι όφελος. Γι’ αυτό και η ΕΕ θεωρεί μη επιλέξιμα τα έργα για την πολιτική προστασία και κατευθύνει τα κονδύλιά της, που βγαίνουν από τη φορολογία των λαών, για τα επενδυτικά σχέδια των ομίλων».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο κάλεσμα του ΚΚΕ για ενίσχυση του στις Ευρωεκλογές είπε:

«Τσακώνονται ενώ ψηφίζουν χέρι – χέρι τα πιο εμβληματικά και ουσιαστικά νομοσχέδια. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι σε ρόλο «αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης» στη ΝΔ. Αν στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο Ευρωκοινοβούλιο η σύμπλευσή τους απογειώνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη «Νέα Αριστερά» ψήφισε ακριβώς το ίδιο με τη ΝΔ στο 81,9% και το ΠΑΣΟΚ στο 94,7% των ψηφοφοριών! Όλοι τους ψηφίζουν ευλαβικά στην ελληνική Βουλή όσα νομοσχέδια και άρθρα αναφέρονται σε ευρωπαϊκές Οδηγίες, που είναι ασφαλώς ο πυρήνας των επιλογών των μεγάλων ομίλων(…)Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση αφορά τα πάντα. Γιατί Τέμπη υπάρχουν παντού στη ζωή μας. Με την ακρίβεια, τους φόρους, τα χαράτσια, την ενεργειακή φτώχεια, την εντατικοποίηση και τις συνθήκες γαλέρας στους χώρους εργασίας, την εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας».

Ο βουλευτής του Κόμματος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«H Ευρωπαϊκή Ένωση, µαζί µε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι πρωταγωνίστρια των ιµπεριαλιστικών πολέµων κι επεµβάσεων. Το ΚΚΕ είναι το µοναδικό κόµµα που παλεύει για την αποδέσµευση της χώρας από την ΕΕ, µε τους εργαζόµενους, τον λαό στην εξουσία, µε κοινωνική ιδιοκτησία στην οικονοµία, για την Ευρώπη του σοσιαλισµού. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, μαζί με τον οργανωμένο λαό, είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φραγμό, στην ενίσχυση των ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων. Την ακροδεξιά, και τα διάφορα φασιστοειδή, δεν μπορούν να την αντιπαλέψουν τα αστικά κόμματα φιλελεύθερης ή σοσιαλδημοκρατικής κοπής, δεν μπορεί να την πολεμήσει η ΕΕ, γιατί η ακροδεξιά είναι «δικό τους παιδί», σπλάχνο από τα σπλάχνα του συστήματός τους(…) «Κρίνεται μόνο ένα πράγμα: Αν θα δυναμώσει στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά το ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αν θα γίνει πιο ισχυρό το εργατικό - λαϊκό αντίπαλο δέος απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. Αν θα δυναμώσουν οι δυνατότητες αποκάλυψης της ΕΕ, των σχεδιασμών και των κατευθύνσεών της στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν, με λίγα λόγια, θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο το ΚΚΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών»!

Ο Σίμος Συμεωνίδης στη συνεχεία έκανε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας:

«Είμαστε πεισμένοι ότι ο λαός θα αξιοποιήσει την πείρα του και αναγνωρίζει στο ΚΚΕ την συνέπεια του σε λόγια και πράξεις, στις εκτιμήσεις τους για τα δεσμά της ΕΕ που δένει τους λαούς της Ευρώπης(…) Αναδεικνύουμε πως δεν υπάρχει πλευρά της ζωής του λαού που να μην βάλλεται από την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά. Την 6η Απριλίου του 2019, πριν από 5 χρόνια, έγινε η πρώτη καταστροφική πλημμύρα στη Σητεία. Μέσα σε όλη αυτή την 5ετία, συσσωρεύθηκε αρνητική πείρα, σε αυτό που κατονομάζουμε ως τομέα της πολιτικής προστασίας, αφού είχαμε 2 καταστροφικές πλημμύρες, την πανδημία, τον μεγάλο σεισμό, μονάχα στο Δήμο Σητείας(…)αυτό που μπαίνει εμπόδιο και δεν γίνεται το αυτονόητο είναι ότι σε αυτό το σύστημα ισχύει το σύνθημα που συγκλονίζει τη χώρα πάνω από ένα χρόνο: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

hxonews

(…)Η ΕΕ, τα κόμματα-λιβανιστήρια της στην Ελλάδα που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν, οι δικές τους περιφερειακές και δημοτικές αρχές υπηρετούν αυτό το σύστημα και την λογική του «κόστους-οφέλους(…)O λαός πληρώνει ακριβά την καπιταλιστική ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων και τη στρατηγική της ΕΕ και με την παντελή έλλειψη μέτρων και σχεδιασμού προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Η ΕΕ υπολογίζει ως “κόστος” αυτά τα μέτρα γιατί υπολογίζει ως “όφελος” την ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου (…) η υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων σημαίνει περικοπές και εγκατάλειψη κρίσιμων υποδομών πολιτικής προστασίας, υποστελέχωση σε προσωπικό. Ενώ η διασφάλιση ολοκληρωμένης πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, προστασίας και καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, έργων αντισεισμικής θωράκισης, έργων πυροπροστασίας και ολοκληρωμένης διαχείρισης δασών και δασικών συστημάτων για τη συνδυασμένη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και την ουσιαστική αντιμετώπιση των καταστροφών, προϋποθέτουν τον ριζικά διαφορετικό δρόμο της εργατικής λαϊκής εξουσίας».

Έκλεισε την ομιλία λέγοντας ότι:

«οι δυνάμεις του ΚΚΕ μπαίνουμε μπροστά για να προβάλει μαχητικά και αγωνιστικά ο λαός το δικό του σχέδιο, απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου. Να αναμετρηθεί με την κυρίαρχη πολιτική που θεωρεί τις ανάγκες του ως κόστος και μετατρέπει σε επενδυτικές ευκαιρίες για το κεφάλαιο τις κατεστραμμένες περιοχές(…)Αναδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της σύγκρουσης με την ΕΕ και με το κράτος της δικτατορίας του κεφαλαίου, και όσους το υπηρετούν. Δυναμώνουμε κάθε εργατικό και λαϊκό αγώνα και διεκδίκηση στον τόπο μας. Τα ενισχυμένα ποσοστά και οι ψήφοι του Κόμματος θα κατατεθούν πάλι πίσω στην πάλη του λαού για το δίκιο του»!

Στον χαιρετισμό του ο Λεωνίδας Μουτάκης, δημοτικός σύμβουλος Σητείας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και συμπορευόμενος με το ΚΚΕ είπε : «ως σκεπτόμενος πολίτης αναζήτησα ένα πολιτικό χώρο που να με εκφράζει. Ανακάλυψα ότι αυτός ο χώρος είναι το ΚΚΕ. Κόντρα σε όσα άκουσα μετά την εκλογή μου δεν υπάρχει κασέτα με υποδείξεις. Καλώ όποιο πολίτη θέλει να συμμετάσχει στα κοινά και επιθυμεί να ακούγεται η φωνή του να συμμετάσχει στις δράσεις. Καλώ στην υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές».

hxonews