Ευρωεκλογές 2024 | Η Δώρα Αυγέρη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το διακύβευμα των ευρωεκλογών στον Ηχώ 99,8

12:37 μ.μ. - Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Πέμ, 04/37/2024
Image: Ευρωεκλογές 2024 | Η Δώρα Αυγέρη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το διακύβευμα των ευρωεκλογών στον Ηχώ 99,8

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μίλησε στον Ηχώ 99,8 σχολιάζοντας θέματα όπως την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τους πoλέμους, την ακρίβεια, το αγροτικό ζήτημα και την υγεία

Η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8 σχολιάζοντας θέματα όπως την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τους πoλέμους, την ακρίβεια, το αγροτικό ζήτημα και τέλος την υγεία.

Ξεκινώντας, σχολίασε την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Οι πολιτικές που ακολουθούνται είπε, όπως η ανάπτυξη της ξενοφοβίας σε συνδυασμό με τη φτώχεια και την ανεργία δημιουργούν ένα πλαίσιο ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη οδηγώντας τους πολίτες είτε στην πλήρη απαξίωση της πολιτικής, είτε στο να στρέφονται προς την ακροδεξιά. Αυτό είναι ένα μοντέλο πολιτικής που υπηρετείται από τις περισσότερες νεοφιλελεύθερες και δεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Πιστεύει, ότι η ψήφος των Ευρωπαίων πολιτών είναι πολύ σημαντική και ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε σχέση με την αριστερά. Προτείνει να αναλάβει η Ευρώπη πρωταγωνιστικό ρόλο βάζοντας στο επίκεντρο τον εργαζόμενο, την ειρήνη και την ασφάλεια.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου κας Τσαγκαράκη για το εάν πάμε και σε αυτές τις εκλογές με το διακύβευμα του πολέμου, απάντησε ότι δε πάμε με αυτό, αλλά πάμε μέσα σε αυτό το κλίμα και σε αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο υποστηρίζει ότι πρέπει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος με σεβασμό των συνόρων. Τονίζει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που δεν έχει αναλάβει η Ευρώπη και τις συνέπειες αυτού, όπως την ακρίβεια και τα ενεργειακά ζητήματα που υπάρχουν. Συμπλήρωσε, ότι η ακρίβεια στη χώρα μας δεν έχει να κάνει μόνο με τον πόλεμο αλλά και με τις λάθος πολιτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση. Οι νομοθετήσεις που κάνει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρέπει να γίνονται σεβαστές από τις εθνικές κυβερνήσεις. Οι ευρωεκλογές, αν και δεν είναι άμεση λύση, αποτελούν ένα βήμα και διαμορφώνουν τις εξελίξεις.

Αναφέρθηκε επίσης στο αγροτικό ζήτημα, μιλώντας για την διαπραγμάτευση της ΚΑΠ και πως αυτή εφαρμόζεται. Αναφέρθηκε στο σχεδόν 1 δις πόρων που χάθηκαν και που θα μπορούσαν να είχαν δοθεί σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους η σε έργα υποδομής όπως αυτά για το νερό που ειδικά στην περιοχή μας αποτελεί μείζον ζήτημα. Προτείνει να υπάρξει ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της περιφέρειας με έμφαση στις υποδομές, στη δημόσια και δωρεάν υγεία, στα σχολεία και σε ανταγωνιστικά δημόσια πανεπιστήμια ώστε να υπάρχουν κίνητρα για νέους ανθρώπους. Όπως τόνισε, χωρίς υγεία δεν υπάρχει ανάπτυξη.

Τέλος, είπε ότι ο στόχος είναι "Να επαναφέρουμε την Ευρώπη των λαών σε αυτόν τον δρόμο που θα μας οδηγεί στις λύσεις των αναγκών των ευρωπαϊκών πολιτών".

Η κ. Αυγέρη, θα έχει μια σειρά συναντήσεων στην Ιεράπετρα με κοινωνικούς φορείς κυρίως, όπως ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ιεράπετρας «Γεώργιος Σουργιαδάκης» καθώς και με εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ.