Φαρσαλινός: Η δημόσια υγεία δεν διασφαλίζεται με άγρια καταστολή

7:19 π.μ. - Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Πέμ, 11/19/2021
Image: Φαρσαλινός: Η δημόσια υγεία δεν διασφαλίζεται με άγρια καταστολή

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Δυτ. Αττικής, Ιατρός, Καρδιολόγος στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον Νίκο Δασκαλάκη

Θα πληρώσουμε τη διαχείριση με βλάβες στην υγεία, θανάτους και καταστροφή στην κοινωνία

Είναι απορίας άξιο, η επιστημονική επιτροπή και η επιστημονική κοινότητα να σηκώνει το βάρος τέτοιων βάρβαρων και βάναυσων μέτρων για την κοινωνία.

Μέτρα που πολλές φορές επιβάλλονται με τρόπο προσβλητικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη υπόσταση και τα δημοκρατικά ήθη.

Για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό πολιτών στη Νέα Σμύρνη, ο κ. Φαρσαλινός εξέφρασε την άποψη πως δυστυχώς τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα, με απάνθρωπες εικόνες, φοβάμαι πως θα συνεχιστούν.

Ο κ. Φαρσαλινός τόνισε, ότι για αυτό και η ανοιχτή επιστολή των είκοσι επιστημόνων και μελών του ΔΙΔΕΑΔΥ (Δικτύου Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης της Δημόσιας Υγείας), κάνει λόγο για εμμονή στο αδιέξοδο των αλλεπάλληλων οριζόντιων, καθολικών, καταστροφικών lockdown και ακραίων περιορισμών.

Οι αντικρουόμενες εκτιμήσεις και δηλώσεις, οι επιστημονικά ατεκμηρίωτες αποφάσεις, η δημιουργία κλίματος φόβου είναι στοιχεία που με ιδιαίτερη ένταση, παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό και ανησυχούμε σοβαρά για τις δράσεις των Δημοσίων Αρχών που έχουν αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Κανένας από όσους διαχειρίζονται την κρίση, δεν έχει βγει δημόσια να αναφέρει μια πρόταση για μέτρα και εργαλεία δημόσιας υγείας.

Οι τοπικές αρχές παρατηρούν αμέτοχες.

Έχουν κλείσει ανοιχτοί χώροι, πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι. Έχει χαθεί η λογική, που δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός επιστήμονας για να την κατέχεις. Θα πληρώσουμε τη διαχείριση με βλάβες στην υγεία, στην κοινωνία, που θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια.