«Φέρτε πίσω την αποζημίωση» λέει το Εφετείο

5:32 μ.μ. - Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018
05:01 μ.μ. - Σάβ, 27/32/2018
Image: «Φέρτε πίσω την αποζημίωση» λέει το Εφετείο

Σοκ για τους ιδιοκτήτες που απαλλοτριώθηκαν ακίνητά τους στην περιοχή του Αποσελέμη

Oφειλέτες και… κυνηγημένοι κινδυνεύουν να βρεθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες γης τα ακίνητα των οποίων απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά για την εκτέλεση μεγάλων έργων σε Ηράκλειο και Λασίθι. Τα μηνύματα που φθάνουν στην «Π» μεταφέρουν κλίμα αναβρασμού και ξεσηκωμού το επόμενο διάστημα, οπότε και αναμένεται να συζητηθεί στο Εφετείο η οριστική τιμή μονάδας για τεράστιες απαλλοτριώσεις που είχαν γίνει μία δεκαετία πριν ή και παραπάνω. Τις ημέρες αυτές στα δικαστήρια Ηρακλείου «έσκασε» σαν βόμβα η απόφαση του Εφετείου για απαλλοτρίωση στην περιοχή του Αποσελέμη.
 
Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση του Εφετείου για την οριστική τιμή μονάδας «τσεκουρώνει» κατά 60% το ποσό της αποζημίωσης σε σχέση με την προσωρινή τιμή μονάδας, πράγμα που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει, τόσα χρόνια μετά, να δώσουν πολλά χρήματα πίσω. Και το ερώτημα είναι πού θα τα βρουν.
 
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που, πέραν από τα νομικά ζητήματα που εγείρονται, έχει φοβερές κοινωνικές προεκτάσεις, ενώ αναμφισβήτητα  τίθεται και ένα ηθικό θέμα του Κράτους έναντι όλων αυτών των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους με το έτσι θέλω και τώρα… ελέω κρίσης τους επιβάλλεται να επιστρέψουν χρήματα που δεν έχουν, και στην τελική να βρεθούν και διωκόμενοι από το Δημόσιο.
 
 
 
Πηγή: patris.gr