Φοιτητές έκλεισαν τις κεντρικές εισόδους του ΑΠΘ κόντρα στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

11:09 π.μ. - Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Πέμ, 07/09/2024
Image: Φοιτητές έκλεισαν τις κεντρικές εισόδους του ΑΠΘ κόντρα στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

«Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κάνει την αδικία νόμο», λένε οι φοιτητές

Τις κεντρικές εισόδους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν αποκλείσει συμβολικά από πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου μέλη των φοιτητικών συλλόγων της πόλης. «Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κάνει την αδικία νόμο», λένε οι φοιτητές.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία αποτελεί η συζήτηση που ξεκίνησε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα το οποίο αναμένεται να τεθεί αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου προς ψήφιση. Τη μέρα εκείνην θα πραγματοποιηθεί και πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας όπου θα κορυφωθούν οι αντιδράσεις των φοιτητών.

Οι φοιτητές έχουν αναρτήσει πανό στις εισόδους του πανεπιστημίου επί των οδών Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης. Ο αποκλεισμός των εισόδων θα διαρκέσει έως και τις 12:00.

Τότε αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και να πραγματοποιήσουν πορεία κατά του νομοσχεδίου.

Έπειτα, οι φοιτητές αναμένεται να επιστρέψουν και πάλι στο πανεπιστήμιο και να αποκλείσουν εκ νέου τις εισόδους.

Τι λένε οι φοιτητές

«Οκτώ εβδομάδες τώρα οι φοιτητές συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις μας» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών Γιώργος Τσακίρογλου, σημειώνοντας ότι «το νομοσχέδιο αυτό κάνει την αδικία νόμο, γιατί επιτρέπει σε ορισμένους με ελάχιστη βάση πληρωμής να αγοράζουν πτυχία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να μπαίνουμε σε μία διαδικασία με κόφτες και ελάχιστη βάση εισαγωγής με πανελλαδικές, για να έχουμε πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση».

«Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να συμμετάσχει στον αποκλεισμό του ΑΠΘ αύριο στις 07:00, στο συλλαλητήριο στις 12:00 στην Καμάρα, αλλά και στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων, την Παρασκευή στις 12:00 στα Προπύλαια», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Χημείας Χριστίνα Σταμούλη.

thepressproject.gr