Food Pass με Ε9: Ποιοι και πώς θα πάρουν επίδομα για σούπερ μάρκετ

12:41 μ.μ. - Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022
12:11 μ.μ. - Τρί, 22/41/2022
Image: Food Pass με Ε9: Ποιοι και πώς θα πάρουν επίδομα για σούπερ μάρκετ

Έρχεται το Food Pass, το ηλεκτρονικό κουπόνι για αγορές από τα σούπερ μάρκετ. Τα κριτήρια για το νέο voucher

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο «φως» για το Food Pass, το νέο επίδομα που θα μοιραστεί στα πρότυπα του Fuel Pass, δηλαδή με άυλη ψηφιακή κάρτα στα κινητά που θα μπορεί να εξαργυρωθεί στα σούπερ μάρκετ. Όσο απίθανο και να ακουγόταν στα τέλη Αυγούστου ένα... κουπόνι για σούπερ μάρκετ, όταν πρωτοέπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων, φαίνεται πως πλέον πλησιάζει στην πραγματικότητα, εν μέσω ανελέητης ακρίβειας και ενός ακόμα πιο αβέβαιου χειμώνα.

Τα οριστικά κριτήρια δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που «δείχνουν» τους δικαιούχους.

Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν θα είναι μεγάλος ο αριθμός των δικαιούχων, καθώς οι διαρροές αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο «ζυγίζει» τις αντοχές του προϋπολογισμού για τις όποιες παρεμβάσεις θα χρειαστούν, κάτι που πλέον είναι βέβαιο και αναγκαίο.

Food Pass: Κριτήρια και δικαιούχοι

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο voucher θα αφορά τρόφιμα αλλά και λοιπά προϊόντα που υπάρχουν στο καλάθι του νοικοκυριού των σούπερ μάρκετ, όμως δεν αποκλείεται να επεκταθεί και για αγορές από κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Προτεραιότητα για την επιταγή που θα ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ, θα έχουν οι οικογένειες με παιδιά, με το ποσό να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Θα υπάρχουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και περιουσιακά κριτήρια βάσει της δήλωσης Ε9 για την αξία των ακινήτων που κάνει κάθε δικαιούχος.

Επίδομα για σούπερ μάρκετ με αίτηση στο gov.gr

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για το Fuel Pass ήταν η αίτηση στο vouchers.gov.gr.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα ζητά να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Για το επίδομα βενζίνης, η αποστολή των αιτήσεων προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γινόταν το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας. Η πίστωση της ενίσχυσης γινόταν εντός ολίγων ημερών (συνήθως 3-4 το πολύ) από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.

ieidiseis.gr