Φώσκολος: Η εξόρυξη πολεμιέται - Το WWF είναι «δάκτυλος» εναντίον της ευημερίας του ελληνικού λαού

12:21 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019
12:01 μ.μ. - Πέμ, 10/21/2019
Image: Φώσκολος: Η εξόρυξη πολεμιέται - Το WWF είναι «δάκτυλος» εναντίον της ευημερίας του ελληνικού λαού

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του είχε χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή κατασκεύασμα της Θάτσερ και παραμύθι το λιώσιμο των πάγων

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, και ένθερμος υποστηρικτής των εξορύξεων υδρογονανθράκων με συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89,8 πήγε ένα βήμα παραπέρα. Αφού σε πρόσφατες συνεντεύξεις του είχε χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή κατασκεύασμα της Θάτσερ και παραμύθι το λιώσιμο των πάγων, σε νέα συνέντευξή του χαρακτήρισε την ελληνική πτέρυγα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) “δάκτυλο εναντίον της ευημερίδας του ελληνικού λαού”!
 
«Βρέθηκαν τα πρώτα κοιτάσματα  το 1966, και αναπτύχθηκε σιγά – σιγά όλη η παραγωγή, φυσικά και η παιδεία και η οικονομία οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα σε 10 χρόνια θα αρχίσετε να βλέπετε στην Ελλάδα μια «άσπρη μέρα». Όταν κατατέθηκαν οι συμβάσεις για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στη Βουλή, ο Υπουργός είπε ότι θα αρχίσουν οι έρευνες και ότι θα δαπανήσουν οι εταιρίες 140 εκ. Δεν είναι όμως 140 εκ. αλλά αντιθέτως το αρχικό ποσό είναι 3.5 δις. Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ούτε μέσα στην  Κυβέρνηση το μέγεθος του πλούτου. Την μεγάλη αλλαγή θα την δείτε σε 10 χρόνια. Και τα κοιτάσματα υπήρχαν απλώς οι παλιοί πολιτικοί δεν ήθελαν να προχωρήσει η εκμετάλλευση, υπήρχε μια άρνηση για την εκμετάλλευση του πλούτου μας» δήλωσε ο κ. Φώσκολος.
 
Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο: «Η εξόρυξη πολεμιέται και από έξω και από μέσα, από παντού. Και δεν είναι τυχαία η θέση του WFF. Γιατί έχουμε το WWF μόνο στην Ελλάδα και δεν το έχουμε στην Αίγυπτο ή σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου; Όλοι αυτοί είναι «δάκτυλοι», εναντίον της ευημερίας του ελληνικού λαού. Το WWF αντιδρά για την Ελλάδα και όχι για την Κύπρο, διότι δεν το «σηκώνει» η Κυβέρνηση της Κύπρου, της Αιγύπτου και σε καμιά χώρα. Το κάνουν επίτηδες για να μην βγάλουμε τα κοιτάσματα μας και τα στείλουμε στην Ευρώπη. Η WWF είναι μια οργάνωση η οποία πληρώνεται από κάποιον, όχι από Έλληνες. Το WWF πληρώνεται το 50% των εξόδων του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και γιατί την πληρώνει; Γιατί η Ε.Ε είναι υπέρ των ΑΠΕ οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα».
 
«Αυτό που έχει σημασία είναι τι χρήματα θα μπαίνουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Είναι σίγουρα το 20% των κοιτασμάτων και το 5% στην Περιφέρεια. Αν δεν έμπαιναν στη μέση οι ξένες εταιρίες, η Γαλλική και η Αμερικάνικη, δεν θα κάναμε τίποτα. Και εκείνες έχουν συμφέρον αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό αλλά τι θα κερδίσει η Ελλάδα. Και θα κερδίσει και θα σωθούμε. Θα σταματήσει η μετανάστευση, θα χρηματοδοτηθεί η παιδεία και θα αλλάξει η ζωή της Ελλάδας» δήλωσε στον Politica 89.8 ο κ. Φώσκολος.
 
Για το που πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα, για να ακολουθήσουμε παράλληλα τις εξελίξεις και να μη χάσουμε την «χρυσή ευκαιρία» για την σωτηρία της οικονομίας, ο κ. Φώσκολος σχολίασε: «Εμείς στον Καναδά επενδύουμε στην παιδεία και το στρατό. Συνεχώς ερχόμαστε στην καταπολέμηση της ανεργίας. Πρέπει να επενδύσουμε στην πρώτη γιατί αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα, έτσι ώστε από μόνοι μας να αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματα μας. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νορβηγίας, κι εμείς στον Καναδά αυτό κάναμε. Η Κρήτη θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, είναι η σωτηρία της Ελλάδας και της Ευρώπης, και γι’ αυτό το λόγο έχουμε προστριβές από την Λιβύη».
 
politica.gr