Φραγκούλης: SOS για τον άστεγο, δεν έχει που να κοιμηθεί απόψε - Τακτοποιήθηκαν οι Ιεραπετρίτες άστεγοι

11:13 π.μ. - Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016
11:01 π.μ. - Δευ, 18/13/2016
Image: Φραγκούλης: SOS για τον άστεγο, δεν έχει που να κοιμηθεί απόψε - Τακτοποιήθηκαν οι Ιεραπετρίτες άστεγοι

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άστεγοι στην Ιεράπετρα.

«Ευτυχώς» μετά την ενεργοποίηση του Δήμου αλλά και συμπολιτών μας έχουν μειωθεί κατά πολύ οι άστεγοι στην πόλη μας. Οι περισσότεροι από τους αστέγους ήταν ξένοι και επαναπατρίστηκαν.
 
Συγκεκριμένα όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκούλης είναι 4 στον αριθμό εκ τους οποίους δυο είναι Ιεράπετριτες και έχει βρεθεί προσωρινή στέγαση, ο ένας, υπήκοος Ρουμανίας, κοιμάται στο αυτοκίνητό του και με τη εθελοντική βοήθεια μιας συμπολίτισσάς μας βρέθηκε τρόπος να ζεσταθεί. Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν αναλάβει τη σίτιση και των τριών αυτών αστέγων.
 
Ο τέταρτος άστεγος, υπήκοος Βουλγαρίας, μετά από θορύβηση πολιτών και φορέων φιλοξενήθηκε για το σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο όπου του παρείχαν τροφή, ζεστασιά κι ένα κρεβάτι. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να παραμείνει εκεί, οπότε ο κ. Φραγκούλης παρακάλεσε όποιον μπορεί να προσφέρει ένα δωμάτιο ή παράσπιτο, που δεν χρησιμοποιείται, για τη στέγαση του για κάποιες μέρες μέχρι να δουν τι θα γίνει, φυσικά με την εγγύηση και την ευθύνη του δήμου. 
 
Όπως μας είπε ο κ. Φραγκούλης υπάρχει πρόβλημα με τη στέγαση των αστέγων διότι δεν υπάρχει κάποιος χώρος φιλοξενίας για τέτοιους ανθρώπους. Ο δήμος μακροπρόθεσμα έχει κάποια σχέδια πάνω στο θέμα αυτό.

Συνέντευξη