Freskon: Μεγάλο ενδιαφέρον από Αγγλία και Ντουμπάι για τα γεραπετρίτικα κηπευτικά σύμφωνα με τον Φ. Δουλούμη

11:38 π.μ. - Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023
11:04 π.μ. - Πέμ, 27/38/2023
Image: Freskon: Μεγάλο ενδιαφέρον από Αγγλία και Ντουμπάι για τα γεραπετρίτικα κηπευτικά σύμφωνα με τον Φ. Δουλούμη

Ο αγροτικός συνεταιρισμός «Ανατολή» Ιεράπετρας συμμετείχε στην έκθεση

Στην έκθεση «Freskon» συμμετείχε μεταξύ άλλων ο αγροτικός συνεταιρισμός Ανατολή» Ιεράπετρας. Ο Φώντας Δουλούμης μέλος του Δ.Σ. του συνεταιρισμού μίλησε στον Ηχώ 99,8 μεταφέροντας το κλίμα και τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Ο Α.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ συμμετείχε στην έκθεση, στο πλαίσιο του προγράμματος Mediterranean Combo, στο οποίο μετέχουν επίσης από την Ιεράπετρα, οι συνεταιρισμοί, "ΚΑΜΙΡΟΣ" & "ΝΟΤΟΣ"

«Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon, αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Freskon έχει ως στόχο την ανάδειξη των εξαιρετικών φρέσκων προϊόντων, την ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών τους και τη διεύρυνση συνεργασιών του κλάδου, μέσα από μια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση με στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνή συνέδρια, παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων» (freskon.helexpo.gr).

Σύμφωνα με τον κ. Δουλούμη η έκθεση απευθύνεται κυρίως σε εμπόρους και όχι τόσο στο ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο της συμμετοχής και παραμονής τους εκεί είχαν την ευκαιρία να έχουν πολλές επαφές και συναντήσεις με εμπόρους από κεντρική Ευρώπη, Αγγλία και Βαλκάνια που έδειξαν ενδιαφέρον για τα ποιοτικά Γεραπετρίτικα κηπευτικά. Αποκόμισαν πολλές γνώσεις σε διάφορους τομείς όπως αυτόν των αερομεταφορών. Το Ντουμπάι πχ αγοράζει τομάτες από Μαρόκο με εμπορικές πτήσεις ,cargo. Ενημερώθηκαν και για διάφορες άλλες τεχνικές που βοηθούν στο να μεταφερθούν τα κηπευτικά σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Ακούστε εδώ τον κ. Δουλούμη, ο οποίος εκτός από τη συμμετοχή τους στην έκθεση , δίνει μια εικόνα της πορείας των κηπευτικών αυτή την περίοδο. Λέγοντας ότι η τομάτα "κρατάει" τιμή στην αγορά ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα κινούνται σε τιμές όπως άλλες χρονιές.