Φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ: Ψυχραιμία και καλή διαχείριση χρόνου συνιστά ο Μ. Άρχων λίγες μέρες πριν τις πανελλήνιες

11:17 π.μ. - Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023
11:05 π.μ. - Τετ, 17/17/2023
Image: Φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ: Ψυχραιμία και καλή διαχείριση χρόνου συνιστά ο Μ. Άρχων λίγες μέρες πριν τις πανελλήνιες

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές προς υποψήφιους

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις με χιλιάδες μαθητές να διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Μάρκος Άρχων υπεύθυνος φροντιστηρίου Πρότυπο, μίλησε στον Ηχώ 99,8 δίνοντας χρήσιμες οδηγίες προτρέποντας τους μαθητές να προσέλθουν στις εξετάσεις με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και μέχρι τότε μια καλή επανάληψη στα μαθήματα. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων συνέστησε ψυχραιμία και καλή διαχείριση χρόνου. Ψυχραιμία όμως όλη αυτή την περίοδο και από γονείς και εκπαιδευτικούς αντιλαμβανόμενοι την αγωνία των παιδιών.

Διαδικαστικά, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές δεν έχει αλλάξει κάτι. Ισχύει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Είναι αλήθεια ότι εξαιτίας της ΕΒΕ ένας αριθμός υποψηφίων μένει εκτός ενώ και σχολές επηρεάζονται ως προς τον αριθμό των εισακτέων. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες όπως οικονομικοί που επηρεάζουν τις επιλογές προτίμησης των παιδιών. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ένα παιδί από τη βόρεια, την ηπειρωτική Ελλάδα, δύσκολα θα επιλέξει ένα νησί γιατί η οικογένεια πολλές φορές δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Έτσι περιφερειακά κυρίως τμήματα παρά το ότι παράγουν σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο δεν μπορούν να προσελκύσουν επαρκή αριθμό φοιτητών.

Άλλα θέματα που υπάρχουν σε σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ότι πολλές σχολές δεν έχουν εξασφαλίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ειδικά μετά τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ. Επίσης λείπει από τα σχολεία ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να περνούν σε σχολές που τελικά δεν τα εκφράζουν με τις όποιες συνέπειες.

Ακούστε εδώ τη συνέντεξη