Φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ – Πανελλήνιες 2022: Αναλύσεις σε Φυσική και Ιστορία

12:48 μ.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022
12:06 μ.μ. - Παρ, 10/48/2022
Image: Φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ – Πανελλήνιες 2022: Αναλύσεις σε Φυσική και Ιστορία

Ο φυσικός Μάρκος Άρχων και η Φιλόλογος Μαρία Μαρκοπούλου μιλούν στον Ηχώ 99,8

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ που διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακολουθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Ειδικότερα τώρα, τα θέματα στη Φυσική ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και πολλά. Τα παιδιά δεν θα έχουν την άνεση του χρόνου όπως είχαν στη Χημεία και θα έπρεπε να γράψουν με πιο γρήγορους ρυθμούς για να μπορέσουν να προλάβουν να διεκπεραιώσουν το γραπτό που απαιτούσε πολλές πράξεις και αρκετά σχήματα. Είναι βέβαια θέματα που έχουν επεξεργαστεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, όμως έχουν λεπτομέρειες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, αμέσως από το πρώτο θέμα. Δεν ήταν θέματα κλιμακούμενης διαβάθμισης και αυτό αναμένεται να δυσκολέψει και να αγχώσει τα παιδιά, οπότε είναι εύκολο να γίνει το λάθος, εκτίμησε ο κ. Άρχων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά

Σε ότι αφορά την Ιστορία η κα Μαρκοπούλου εκτίμησε ότι τα θέματα ήταν βατά αλλά απαιτητικά. Το πρώτο θέμα ήταν σχετικά εύκολο και ξεκάθαρο ως προς την απάντηση. Το δεύτερο θέμα απαιτούσε μεγαλύτερη παράθεση στοιχείων οπότε τα παιδιά έπρεπε να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο. Οι πηγές τώρα ήταν απαιτητικές και ήθελαν επιλογές από διάφορα σημεία του βιβλίου μιας και τα ερωτήματα ήταν πιο γενικά απαιτούσαν συνθετική ικανότητα.

Ακούστε εδώ την κα Μαρκοπούλου