Φρυσούλης: Ο Υπουργός Υγείας απαξίωσε τους αγώνες των Λασιθιωτών για την υγεία

11:21 π.μ. - Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Τετ, 03/21/2024
Image: Φρυσούλης: Ο Υπουργός Υγείας απαξίωσε τους αγώνες των Λασιθιωτών για την υγεία

Ο Γ. Φρυσούλης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Σητείας, σχολίασε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τις κινητοποιήσεις για την κατάσταση των νοσοκομείων στο Λασίθι μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιώργος Φρυσούλης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Σητείας.

Αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Φρυσούλης σχολίασε ότι ο συγκεκριμένος υπουργός έχει άγνοια και εκτίθεται μόνος του. Μίλησε για το απαξιωτικό ύφος με το οποίο αναφέρθηκε στο ποσοστό των ανθρώπων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο αντανακλώντας την πολιτική της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία. Σχολίασε επίσης την προσπάθεια ιδιωτικοποίησής των νοσοκομείων από την κυβέρνηση δίνοντας σαν παράδειγμα τα εννέα ταμεία που υπάρχουν στο ΠΑΓΝΗ τονίζοντας πως όταν ξεκινάς να πληρώνεις χάνεις το κεκτημένο της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην Βουλή:

-

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, για καπήλευση των νεκρών στην ομιλία του κ. Φρυσούλη στο συλλαλητήριο, ο κ. Φρυσούλης σχολίασε την κατάσταση των νοσοκομείων του νομού τα οποία λειτουργούν σαν κέντρα διακομιδών με έλλειψη χειρουργών και αναισθησιολόγων, στηριζόμενα στον εθελοντισμό των γιατρών. Τόνισε τη ζωτική σημασία των νοσοκομείων για τους δήμους του Λασιθίου χωρίς τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη, σχολιάζοντας ότι «έπεσαν οι μάσκες» αναφερόμενος στις προεκλογικές δηλώσεις τόσο του κ. Πλακιωτάκη όσο και του κ. Μητσοτάκη.

Τέλος, ο κ. Φρυσούλης είπε ότι η επιτροπή αγώνα Σητείας είναι συνεχώς σε εγρήγορση και ζήτησε από τους φορείς να επικοινωνούν τα προβλήματα και να συμπαραστέκονται έγκαιρα.