Fuel Pass 2: Ποιοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα - Οι αλλαγές στο επίδομα βενζίνης

9:21 π.μ. - Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022
09:07 π.μ. - Πέμ, 07/21/2022
Image: Fuel Pass 2: Ποιοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα - Οι αλλαγές στο επίδομα βενζίνης

Η πλατφόρμα του Fuel Pass για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου

Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, το νέο επίδομα βενζίνης που θα φτάσει τα 100 ευρώ συνολικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ο αριθμός των δικαιούχων φτάνει τους 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα με νέα οικονομικά κριτήρια καθώς για όλες τις περιπτώσεις το προηγούμενο διάστημα το Fuel Pass 1 το ετήσιο εισόδημα ήταν 30.000 ευρώ, τώρα το εισόδημα είναι 30.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για τον σύζυγο ή την σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο μέλος, με 45.000 ευρώ το οικονομικό όριο. Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας για την επιδότηση καυσίμων τα ποσά που θα δοθούν είναι τα εξής:

•εκατό (100) ευρώ χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σαμοθράκη Περιφερειακής Ενότητας ‘Εβρου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Αμμουλιανή Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. ανωτέρω διαμορφώνεται ογδόντα (85) ευρώ, εφόσον δικαιούχος επιλέξει κατάθεση τραπεζικό λογαριασμό

•ογδόντα (80) ευρώ χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών -μοτοποδηλάτων, κύρια κατοικία υπόλοιπη Ελλάδα. ανωτέρω διαμορφώνεται εξήντα (65) ευρώ, εφόσον δικαιούχος επιλέξει κατάθεση τραπεζικό λογαριασμό.

•εβδομήντα (70) ευρώ χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών -μοτοποδηλάτων, κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Περιφέρειας Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σαμοθράκη Περιφερειακής Ενότητας ‘Εβρου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Αμμουλιανή Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. ανωτέρω διαμορφώνεται πενήντα (55) ευρώ, εφόσον δικαιούχος επιλέξει κατάθεση τραπεζικό λογαριασμό.

•εξήντα (60) ευρώ χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, κύρια κατοικία υπόλοιπη Ελλάδα. Τα ανωτέρω διαμορφώνεται στα σαράντα (45) ευρώ, δικαιούχος επιλέξει κατάθεση τραπεζικό λογαριασμό.

Πώς να δηλώσετε όχημα ή μοτοσυκλέτα. Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας – μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Η οικονομική ενίσχυση της παρ. 2 πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.) μέσω ειδικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr ΕΨΠ) που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., που εποπτεύεται από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον δικαιούχο:σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α’ 139), αντίστοιχα, ή

σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης του δικαιούχου και εφόσον πληρούνται οι ως άνω προϋποθέσεις, διαβιβάζονται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό της παρ. 1 στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό τα στοιχεία του δικαιούχου και, ιδίως, το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, καθώς και ο αριθμός του τραπεζικού του λογαριασμού. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.10.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Εναπομείναν υπόλοιπο αυτού επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο. Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

neakriti.gr