Φώτης Κοκοτός: Ξεχάστε για φέτος την τουριστική σαιζόν

11:31 π.μ. - Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Τετ, 18/31/2020
Image: Φώτης Κοκοτός: Ξεχάστε για φέτος την τουριστική σαιζόν

Προς το παρόν χαμένοι μήνες για τον τουρισμό Απρίλιος και Μάϊος

Σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουρισμό μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Φώτης Κοκοτός μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτό που βιώνουμε είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν μπορεί κανείς να κάνει προβλέψεις για το πως θα εξελιχθεί ο κορωνοϊός. Από την πλευρά μας είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη και στο να μην έχουμε φέτος τουριστική σαιζόν. Υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα που δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να απαντηθούν με βεβαιότητα. Ερωτήματα σχετικά με το πως και πότε θα μπορέσουν να μετακινηθούν οι τουρίστες ή ακόμα και εάν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν αφού πλήττονται οι οικονομίες σε πολλές χώρες. Ο Απρίλιος θα είναι ένας χαμένος μήνας και εκτιμάται ότι το ίδιο θα είναι και ο Μάϊος. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε για το καλύτερο φοβόμαστε όμως και για το χειρότερο, να μην έχουμε δηλαδή τουριστική σαιζόν, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοκοτός.

Αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις, στις δυσκολίες των επιχειρηματιών, την αποπληρωμή δανείων, τις κρατήσεις που έχουν σταματήσει και τις ακυρώσεις άρα και επιστροφές, αλλά και στο θέμα των εργαζομένων. «Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε τις όλες εξελίξεις και θα πράξουμε ανάλογα» σημείωσε ο κ. Κοκοτός.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Κοκοτού: