Φωτιά στην Ιεράπετρα: Στον εισαγγελέα ο φερόμενος ως εμπρηστής στο εργοστάσιο ξυλείας

12:04 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Τετ, 07/04/2022
Image: Φωτιά στην Ιεράπετρα: Στον εισαγγελέα ο φερόμενος ως εμπρηστής στο εργοστάσιο ξυλείας

O άνδρας συνελήφθη στο Καλό Χωριό ως υπαίτιος για την καταστροφική πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας στην Ιεράπετρα, μετά από από μια κινηματογραφική επιχείρηση ανδρών του Κλιμάκίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ

Στις εισαγγελικές αρχές Ιεράπετρας αναμένεται να φτάσει στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ο 48χρονος άνδρας που συνελήφθη ως υπαίτιος για την καταστροφική πυρκαγιά σε επιχείρησης ξυλείας τα ξημερώματα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Το κατηγορητήριο για τον φερόμενο ως εμπρηστή είναι βαρύ. Ειδικότερα, κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν συμπεριληφθεί εντός της δικογραφίας η περίπτωση καταστροφής δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιών, καθώς και η περίπτωση κινδύνου ανθρώπινων ζωών.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί από τον Άγιο Νικόλαο όπου κρατείται,ενώπιον της Εισαγγελέως Λασιθίου, προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, και στη συνέχεια αναμένεται να παραπεμφθεί στον αρμόδιο Ανακριτή για να απολογηθεί.

Να σημειωθεί πως οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του, κατόπιν υποδείξεων από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ξυλείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr, και σε συνέχεια της συντονισμένης επιχείρησης ανδρών του Κλιμάκίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από πληροφορίες οτι ο τελευταίος θα επιχειρούσε να φύγει από την περιοχή της Ιεράπετρας με ΚΤΕΛ. Ο 48χρονος επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας με προορισμό το Ηράκλειο.

Οι άνδρες της αστυνομίας, μετά από μια κινηματογραφική επιχείρηση, πραγματοποίησαν μπλόκο στην περιοχή του Καλού Χωριού συλλαμβάνοντας τον άνδρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ήδη καταδίκη 32 μηνών, η οποία σχετίζεται με ανάλογη απόπειρα εμπρησμού που είχε διαπράξει στο παρελθόν πάλι εις βάρος της ίδιας επιχείρησης.

neakriti.gr