Γ. Ανδρουλάκης: "Είμαι εδώ για το Λασίθι - Εμπιστεύομαι την κρίση των συμπολιτών μου"

1:26 μ.μ. - Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023
01:09 μ.μ. - Τετ, 27/26/2023
Image: Γ. Ανδρουλάκης: "Είμαι εδώ για το Λασίθι - Εμπιστεύομαι την κρίση των συμπολιτών μου"

Το έργο και ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα στο Νομό Λασιθίου

Σε μια συνέντευξη απολογισμού αλλά προγραμματισμού για την επόμενη μέρα στον νομό με αναφορά και στο προσωπικό του όραμα για το Λασίθι, ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, αντιπεριφερειάρχης και ξανά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8.

Καταρχάς έκανε ένα πρώτο σχόλιο για τον συνδυασμό, τη στήριξη του συνδυασμού από τη Ν.Δ. και τη συμπόρευση με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που ήταν σε "αντίπαλες" παρατάξεις στο παρελθόν. Όπως είπε, ο κ. Αρναουτάκης είναι ένας πετυχημένος Περιφερειάρχης, ο κόσμος το αναγνωρίζει, για αυτό άλλωστε τον εκλέγει επί σειρά ετών. Με το έργο του και το πως αντιμετώπισε τα πράγματα, έδωσε άλλη διάσταση στην έννοια του αιρετού Περιφεριεάρχη. Έχει καταφέρει και υπάρχει άριστη συνεργασία με τους δήμους, χωρίς χρωματισμούς στη διαχείριση θεμάτων. « Ως συνδυασμός δεν διεκδικούμε πολιτικά, διεκδικούμε για τον τόπο. Αυτό που βλέπουμε, είναι οι πολίτες, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, του κορωνοϊού, η Περιφέρεια έδωσε τα μέγιστα και διεκδίκησε χρηματοδοτήσεις για να στηρίξει την υγεία σε επίπεδο νησιού, καλύπτοντας ανάγκες ή κενά του κεντρικού κράτους.

Ως προς τα έργα υποδομών ως Αντιπεριφέρεια διεκδικούν και προωθούν έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη σε ότι έχει να κάνει με το οδικό δίκτυο και τη σύνδεση με τις πύλες εισόδου από λιμάνια και αεροδρόμια. Τόσο σε ότι αφορά στον ΒΟΑΚ πχ είναι σε διαδικασία ανάθεσης η παράκαμψη της Παχιάς Άμμου. Όσο και για τον ΝΟΑΚ όπου προχώρησαν σε συντήρηση οδοποιίας από την πλευρά της Βιάννου προς Μύρτος που έχει πολλές αδυναμίες. Προωθούν επίσης τη μελέτη άρσης επικινδυνότητας στον δρόμο Στόμιο - Γρα Λυγιά.

Έντονο το ενδιαφέρον για την αντιπλημμυρική προστασία με, καθαρισμό ρεμάτων όπου γίνεται μεγάλη προσπάθεια η οποία συνεχίζεται καθώς υπάρχουν σημεία που προβληματίζουν όπως υδροβιότοπος στη Γρα Λυγια. Αυτή την περίοδο μάλιστα καθαρίζεται το ρέμα Διαβατών. Εκτίμησε πάντως ότι προληπτικά πρέπει να πάμε σε νέα οριοθέτηση ρεμάτων. Επίσης γίνονται έλεγχοι και συντηρήσεις σε έργα υποδομών, όπως γέφυρες.

Έμφαση και στο θέμα της διαχείρισης του νερού με νέες λιμνοδεξαμενές. Αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Προωθείται η ενεργειακή κοινότητα σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ ενώ παράλληλα προχωρά αγροτοοικονομοτεχνική μελέτη. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, η συμμετοχή σε εκθέσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος αλλά και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγει ο νομός, η προώθηση μέσω των εκθέσεων του αεροδρομίου Σητείας ως πύλη εισόδου στον νομό, είναι στις προτεραιότητες.

Επιπλέον δίνεται βάση σε άλλα ζητήματα πχ ανάδειξη παλαιών επαγγελμάτων που χάθηκαν όπως οι υφάντρες, η καλαθοποιία. Στην εκπαίδευση, προωθείται η δια βίου μάθηση, η αγγειοπλαστική στην Ιεράπετρα, η εκπαίδευση τεχνιτών μύλων Λασιθίου κ.α.

Κλείνοντας, κάνοντας ένα κάλεσμα για τις εκλογές είπε, οι συμπολίτες μας έχουν κρίση, τους εμπιστευόμαστε. Τα κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι σε μια βάση ουσιαστική με βάση τις ανάγκες του τόπου. Όλοι κρινόμαστε από την πορεία, το έργο, τον χαρακτήρα μας. Εύχομαι να έχουμε έναν πολιτικό πολιτισμό. Γιατί αυτό που προέχει είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Νομού μας.