Γ. Ασπραδάκης : Μην πετάτε οπουδήποτε τα φυτικά υπολείμματα

10:34 π.μ. - Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017
10:08 π.μ. - Σάβ, 05/34/2017
Image: Γ. Ασπραδάκης : Μην πετάτε  οπουδήποτε τα φυτικά υπολείμματα

Συνεδριάζει αύριο το Συντονιστικό Όργανο πολιτικής προστασίας

Την  προσοχή των παραγωγών στην μεταφορά και τοποθέτηση των φυτικών υπολειμμάτων στους χώρους όπου προβλέπεται εφιστά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Ασπραδάκης. Ο παραγωγός,  επισημαίνει ο αντιδήμαρχος , θα πρέπει να μεταφέρει τα υπολείμματα δεμένα ώστε να μην βλέπουμε εικόνες με υπολείμματα σε δρόμους. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει για ευνόητους λόγους  να τα πετούν σε ρέματα ή ρυάκια. Καλό θα είναι να μην τα αφήνουν και έξω από το θερμοκήπιό τους γιατί αυτό δημιουργεί προβλήματα και στα γειτονικά θερμοκήπια. Η εναπόθεση γίνεται σε χώρο sστο ΣΜΑ , στην πρώην χωματερή, όπου αναμένεται να τοποθετηθεί φύλακας που θα κατευθύνει τους παραγωγούς για τα σημεία όπου μπορούν να αφήνουν τα υπολείμματα. 
 
Ο κ. Ασπραδάκης πρόσθεσε ότι αύριο στις 12 θα γίνει το συντονιστικό όργανο για την πολιτική προστασία όπου έχουν καλεστεί οι αρμόδιοι φορείς, υπηρεσίες αλλά και σύλλογοι και εθελοντικές ομάδες  για να γίνει συζήτηση οργάνωσης όχι μόνο για τις πυρκαγιές όπου αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα μιας και έχουμε μπει και σε αντιπυρική περίοδο αλλά και για αντιμετώπιση άλλων έκτακτων αναγκών.  
Ο αντιδήμαρχος είπε ακόμη ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα  ξεκινήσει ο καθαρισμός των ρεμάτων.  Επιπλέον  ότι θα γίνει προμήθεια κάδων που θα τοποθετηθού όπου κρίνεται αναγκαίο ενώ λόγω του ποδηλατόδρομου και όχι μόνο θα γίνει αλλαγή θέσεων σε κάποιους υπάρχοντες κάδους. 
 




Ακολουθεί συνέντευξη Γ. Ασπραδάκη: