Γ. Φραγκιαδάκης : Μύθοι και αλήθειες για τα φυτοφάρμακα στη διατροφή μας

12:20 π.μ. - Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
12:04 π.μ. - Παρ, 28/20/2017
Image: Γ. Φραγκιαδάκης : Μύθοι και αλήθειες για τα φυτοφάρμακα στη διατροφή μας

Διημερίδα για τις «Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην αύξηση νοσηρότητας και στο περιβάλλον», στην Ιεράπετρα

Ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης στη Σητεία κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης μίλησε στον ΗΧΩ fm 99,8 για την  διημερίδα με θέμα:  «Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην αύξηση νοσηρότητας και στο περιβάλλον» που  διοργανώνεται το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 18.00 – 21.00 και τη Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 11.00 – 14.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιεράπετρα. 
Δίνοντας,   χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση των φυτοφαρμάκων και τις επιπτώσεις τους, για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις που δεν είναι άμεσα ορατές, για το ποιες ομάδες πληθυσμού επηρεάζονται περισσότερο αλλά και πως η λάθος πληροφόρηση μπορεί να οδηγήσει στο να απομακρυνθούμε από την υγιεινή διατροφή και την κατανάλωση φρούτων και  λαχανικών. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην διημερίδα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν μύθοι και αλήθειες γύρω από τη χρήση φυτοφαρμάκων  που χρήζουν έρευνας και ανάλυσης και άλλες που   σχετίζονται με την ασφαλή χρήση των φυτοφαρμάκων και τον περιορισμό της χρήσης τους. 


Ακολουθεί συνέντευξη του κ. Φραγκιαδάκη:



 
 
Η διημερίδα οργανώνεται από την  Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας και τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου και είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας.  Συνδιοργανωτές της διημερίδας είναι η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, το Εργαστήριο Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης, το ΜΗΤΕΡΑ Κρήτης, το Ερευνητικό Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Διαιτητικής και Σύστασης Σώματος και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Κρήτης.