Γ. Γουλιδάκης προς Τσίπρα : Αν θέλετε να αφουγκραστείτε την καρδιά του πρωτογενή τομέα οφείλετε να επισκεφτείτε την Ιεράπετρα

11:35 π.μ. - Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016
11:12 π.μ. - Τετ, 21/35/2016
Image: Γ. Γουλιδάκης προς Τσίπρα : Αν  θέλετε να  αφουγκραστείτε την καρδιά του πρωτογενή τομέα οφείλετε να επισκεφτείτε την Ιεράπετρα

Διαβάστε εδώ το Υπόμνημα που στέλνει στον Πρωθυπουργό ο περιφερειακός σύμβουλος και οικονομολόγος Γ. Γουλιδάκης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ –ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΠΛΑΙΣΙΟΥ.
 
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.
ΜΕ τον νόμο 4387/2016 αλλάξατε τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ,προσδιορίζοντας ως κύριο παράγοντα υπολογισμού τους ,τα καθαρά κέρδη των επιχειρήσεων, και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων πάνω στα οποία με εξοντωτικούς συντελεστές μειώνεται ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα όλων των κλάδων. ήδη εκατοντάδες χιλιάδων ασφαλισμένων αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές προηγούμενων ετών αλλά και τρέχουσες.
Προτίθεται η κυβέρνηση σας να επανεξετάσει το θέμα και να ζητήσει αναστολή εφαρμογής για ένα έτος ώστε να αναπροσαρμοστούν στη πραγματική δύναμη της ελληνικής οικονομίας οι συντελεστές? 
ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ έτος 2015 οι αγρότες φορολογήθηκαν με 13% επί των κερδών τους ενώ το 2016 τους ζητάτε έως και 45% των κερδών και με προκαταβολή 100% επί του φόρου. ΑΝΤΙΘΕΤΑ στις μεγάλες επιχειρήσεις ζητάτε 29% φορ συντελεστή και υπάρχει διάχυτη αίσθηση ότι ευνοείται τα μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα όντας κυβέρνηση ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Η ατομική επιχείρηση κορμός και ραχοκοκαλιά της οικονομίας στραγγαλίζεται, χιλιάδες ακόμα ενεργές ατομικές επιχειρήσεις, κλείνουν και θα συνεχίζουν να κλείνουν. Και ίσως οι σύμβουλοί σας δεν σας ενημερώνουν σωστά ότι αυτές οι μικρές ατομικές δεν έχουν την δυνατότητα να συνενωθούν χωρίς συμπαράσταση και μέτρα στήριξης τους.
Θα επιτρέψετε τον αφανισμό τους? Μας λέτε ότι στηρίζετε τον πρωτογενή τομέα και πως η ΚΡΗΤΗ είναι ευλογημένος τόπος. ΜΕΙΩΣΤΕ λοιπόν στα επίπεδα του 2015 τους φορολογικούς συντελεστές των ατομικών επιχειρήσεων ελευθέρων επαγγελματιών και εμπορικών –αγροτικών ατομικών επιχειρήσεων και εξισώστε τους κλιμακωτά με εκείνους των μεγάλων επιχειρήσεων έως 29%.
Οι δεσμεύσεις λογ και οι κατασχέσεις καλά κρατούν επί δυνατών και αδυνάτων και στους επιχειρηματικούς λογαριασμούς δεν προβλέπεται ακατάσχετο ποσό.Eεκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν με το νέο νόμο περί πλαστικού χρήματος να δουλεύουν αποκλειστικά για ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο. Αυτοί πως θα ζήσουν? Αφού το παραμικρό έσοδο που θα πληρώνεται μέσω κάρτας θα κατάσχεται ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ και για τις επί ακατάσχετο όριο τουλάχιστον 3000,00 με κριτήρια.
Ως οικονομολόγος και ενεργός φοροτεχνικός κατέχω τις μνημονιακές δεσμεύσεις και αντιλαμβάνομαι την απολύτως αδύναμη θέση της οικονομίας μας να ορίζει τα του οίκου της. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ όλοι όμως μαζί σας ότι οι λύσεις πρέπει να είναι πολιτικές και για αυτό σας ψήφισε ο Ελληνικός λαός. Τολμήστε να τις διεκδικήσετε και να τις εφαρμόσετε ακόμα και μονομερώς και εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΩΝ θα σας υποστηρίξουν.
Και μόνο τα παραπάνω να επιλυθούν θα έχει αλλάξει σύντομα το κλίμα της οικονομίας .
ΑΥΤΑ μόνο σας καταθέτω με την ευκαιρία της ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ σας στη ΚΡΗΤΗ και στο ΛΑΣΙΘΙ και σας υπενθυμίζω ότι αν θέλετε να ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ την καρδιά του ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΗ ΤΟΜΈΑ οφείλετε να ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΊΤΕ την ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.
Γουλιδακης Γιάννης
Οικονομολόγος.