Γ. Γουλιδάκης: Οι προτεραιότητες για έναν σύγχρονο και δημοκρατικό δήμο Ιεράπετρας

12:04 μ.μ. - Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023
12:09 μ.μ. - Παρ, 01/04/2023
Image:  Γ. Γουλιδάκης: Οι προτεραιότητες για έναν σύγχρονο και δημοκρατικό δήμο Ιεράπετρας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας με τον συνδυασμό « Προοπτική για το μέλλον» μιλά στον Ηχώ 99,8

Με την ευχή προς όλους τους υποψηφίους για καλή επιτυχία και καλή προεκλογική περίοδο ξεκίνησε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γουλιδάκης, περιφερειακός σύμβουλος πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.  Για να αναλύσει στη συνέχεια μέρος του προγράμματός τους και τις προτεραιότητες για τη βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης και των χωριών.

Ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε στη  συνεργασία με τον κ. Αργύρη Πανταζή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» στο νυν δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι   υπάρχει συμπόρευση από τις πρώτες ημέρες της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου και η συμπόρευση αυτή έχει  δημιουργήσει μια δυναμική που επιτρέπει την αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το  ψηφοδέλτιό μας  είναι ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό. Έχουν συμπεριληφθεί  και άνθρωποι που ήθελαν να είναι με την παράταξη Πανταζή. Περιλαμβάνει επίσης νέα άτομα, ηλικιακά και όχι μόνο, άτομα με εμπειρία,  και επιπλέον ανθρώπους από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, Αυτό που θα επιδιώξουμε από εδώ και πέρα  είναι να κοινωνήσουμε το όραμα και το πρόγραμμα μας, στον κόσμο.

Για το εάν στηρίζεται από κάποιο κόμμα και δη το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκει είπε μεταξύ άλλων ότι,  το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια συνεχώς αυξανόμενη πορεία και ο νομός εξέλεξε Βουλευτή την κα Κατερίνα Σπυριδάκη.  Ως παράταξη δεν επιζητούμε υποστηρίξεις και  δεν θέλουμε να εμπλέξουμε την κεντρική εξουσία με την αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος πρέπει να διεκδικεί για τον τόπο του,  όχι με τον κομματικό μανδύα. Να μην παίρνουν όσοι έχουν «μπάρμπα στην Κορώνι». Στην αυτοδιοίκηση η κομματική ταυτότητα του κάθενός μένει στο συρτάρι, τόνισε.

Για τις προτεραιτότητές τους είπε οτι η υγεία είναι θέμα πρωταρχικό.  Βέβαια ένας δήμος έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και αρμοδιότητες, άλλες  ανήκουν στην Περιφέρεια και φυσικά στην πολιτεία, την  κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αναδείξεις ένα πρόβλημα και να διεκδικήσεις λύσεις, όπως η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ένας επόμενος στόχος είναι η αναβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να είναι ένας τόπος παραγωγής δημοκρατίας, με  προτάσεις τεκμηριωμένες, να ακούγονται όλες οι απόψεις  και  ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα  να συμμετάσχει. Επίσης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Πχ το τσιμέντο στην πόλη κυριαρχεί. Πρέπει μέσα από μια μελέτη να δούμε τι πρέπει να γίνει με το πράσινο. Ο φωτισμός, η αποκομιδή απορριμμάτων  και η καθαριότητα είναι ζητήματα.   Επιπλέον νερό, έργα υποδομών, διαχείριση απορριμμάτων, οδικό δίκτυο, ΒΟΑΚ, σχολική στέγη, πρωτογενής τομέας , τουρισμός κ.α. είναι θέματα που σαφώς μας απασχολούν και θα μας απασχολούν. Διεκδικώντας πόρους με στόχευση την ισοκατανομή τους στην πόλη και όλα τα χωριά. Αντιλαμβανόμαστε ότι η  διοίκηση έχει συνέχεια. Δεν θα μπούμε σε μια λογική ρήξης ή έντασης.  Ο  κόσμος με την ψήφο του θα κρίνει το έργο της νυν δημοτικής αρχής, είπε ανάμεσα σε άλλο κ. Γουλιδάκης.