Γ. Γουλιδάκης: Οι προτεραιότητες και η διάθεση για συνεργασίες για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ιεράπετρας

2:07 μ.μ. - Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023
02:10 μ.μ. - Παρ, 13/07/2023
Image: Γ. Γουλιδάκης: Οι προτεραιότητες και η διάθεση για συνεργασίες για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ιεράπετρας

"Εάν η πολιτεία θέλει να συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά του τοπικισμού δεν ευθύνεται ούτε ο Φραγκούλης ούτε Γουλιδάκης"

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γουλιδάκης  επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ιεράπετρας – Προοπτική για το μέλλον » ήταν σήμερα καλεσμένος στον Ηχώ 99,8  σε μια συνέντευξη λίγο πριν τις κάλπες του δεύτερου γύρου. Δίνοντας τις δικές του απαντήσεις σε  ερωτήματα  για θέματα που τέθηκαν προεκλογικά αναλύοντας στη συνέχεια  σημεία του προγράμματός τους για την επόμενη μέρα στον Δήμο.

Καταρχάς έκανε ένα πρώτο σχόλιο για το προεκλογικό κλίμα και το εκλογικό αποτέλεσμα του 1ου γύρου λέγοντας ότι η παρουσία 4 συνδυασμών, μόνο, στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας δείχνει ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά ως προς τις συνεδριάσεις όπως , ευελιξία, συντομότερος χρόνος κ.α. Από εκεί και πέρα ως προς τους συμμετέχοντες συνδυασμούς, θεωρεί πως ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι εάν δεν κατέβαινε υποψήφιος  ο Γ. Γουλιδάκης και ο  συνδυασμού του, εάν θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι ο Μανόλης Φραγκούλης θα κατέβαινε μόνος του σε αυτές τις εκλογές. Δώσαμε, είπε,  με την παρουσία μας την ευκαιρία να αλλάξει η ροή των πραγμάτων. Αλλιώς θα είχαμε  υποψήφιους τους Γουλιδάκη, Καλαντζάκη, Κοτσιφάκη. Η δε συμπόρευση μας με την παράταξη Α. Πανταζή προέκυψε  σχεδόν εξ αρχής όταν ανακοινώσαμε την υποψηφιότητά μας, είπε.

Πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι. Την ερχόμενη Κυριακή ο κόσμος έρχεται να αξιολογήσει δυο ανθρώπους που έκοψαν το νήμα στον 1ο γύρο, πρώτος ο συνδυασμός μας και δεύτερος του Εμμ.Φραγκούλη ο οποίος με την υποψηφιότητά του εκτιμήσαμε ότι θα έχει ένα προβάδισμα κάποιων μονάδων με την έννοια ότι ως πρώην αντιδήμαρχος στην παράταξη Καλαντζάκη, θα έπαιρνε ένα κομμάτι που εμείς θεωρούσαμε δυσαρεστημένο. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι παρά τον μικρό αριθμό διαφοράς ψήφων με τον κ. Φραγκούλη, έχουμε το προβάδισμα και το μεσοδιάστημα από τη μια Κυριακή στην άλλη, έχουμε κάνει τις κατάλληλες προσπάθειες, ακομμάτιστες και αχρωμάτιστες, για να προλάβουμε τη συμμετοχή πολιτικών παρεμβάσεων.

Ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα του Νοσοκομείου και  τα όσα ακούγονται και σχολιάζονται για την υποψηφιότητα, στον  συνδυασμό τους,  δυο γιατρών, ο ένας εκ των οποίων εκλέγεται ήδη και ο δεύτερος θα εκλεγεί εάν εκλεγεί πρώτος ο συνδυασμός Γουλιδάκη. Όπως είπε, η υγεία είναι πάνω από όλα και αυτό έχει να κάνει και με την ανάπτυξη ενός τόπου.  Δημιουργήσαμε συνθήκες να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας με έναν γιατρό και ίσως και δεύτερο.  Υπήρξαν ανακοινώσεις – καταδίκη από την πλευρά του κ. Φραγκούλη αποκρύπτοντας όμως, είτε από αμέλεια,  κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας καθώς  δυο γιατροί που υπηρετούν τώρα σε αυτό  θα φύγουν, εάν εκλεγούν στον  Δήμο Αγίου Νικολάου όπου είναι υποψήφιοι.  Εμείς κάνουμε ότι είναι θεμιτό και νόμιμο. Εάν τώρα η πολιτεία θέλει να συνεχίζει να  ρίχνει λάδι στη φωτιά του τοπικισμού, ούτε ο Μ. Φραγκούλης ευθύνεται για αυτό,  ούτε ο Γ. Γουλιδάκης. Ας επιλύσει, η πολιτεία,  τα προβλήματα της υγείας. Τα άλλα θα τα λύσουμε σιγά σιγά , πρώτα εμείς, τόνισε.

Κατόπιν αναφορά έκανε σε έργα που θεωρούν ως προτεραιότητα σημειώνοντας καταρχάς ότι ο δήμος έχει συνέχεια, σχολιάζοντας στη συνέχεια ότι θα πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες την επόμενη μέρα σε επίπεδο νομού Λασιθίου για την άρση του τοπικισμού και η εμπειρία του μέσα από την αντιπεριφέρεια θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει την επόμενη μέρα.  Αναφορά στη συνέχεια σε  οδικό δίκτυο, ΒΟΑΚ – ΝΟΑΚ, κοινωνικές δομές και γηροκομείο, καθημερινότητα, παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αισθητικής και της λειτουργικότητας έργων που έχουν γίνει, έργα για το νερό,  σχολικές υποδομές κ.α.

Κλείνοντας κάλεσε τους δημότες που απείχαν  στην πρώτη εκλογική διαδικασία να συμμετάσχουν στον 2ο γύρο και έστειλε  το δικό του μήνυμα για την επόμενη μέρα στην πόλη και τα χωριά και τη συνεργασία με τα νέα εκλεγμένα τοπικά συμβούλια.  

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις