Γ. Κοϊνάς: Γιατί συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Θ. Καλαντζάκη

1:01 μ.μ. - Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023
01:09 μ.μ. - Πέμ, 21/01/2023
Image: Γ. Κοϊνάς: Γιατί συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Θ. Καλαντζάκη

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» μιλά στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Γιώργος Κοϊνάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» με επικεφαλής τον Θ. Καλαντζάκη μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 εκφράζοντας τις θέσεις τους εν όψει των δημοτικών εκλογών. Στο επίκεντρο της συζήτησης τα έργα στην πόλη, η καθαριότητα, το πράσινο, η αντιπλημμυρική θωράκιση, τα χωριά, η νήσος Χρυσή κ.α.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Για την υποψηφιότητά του ο κ. Κοϊνάς γράφει:

Νομίζω, ήρθε η ώρα να εξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση ένταξης στην παράταξη Καλαντζάκη. Καθαρά και χωρίς κανένα συνειδησιακό βάρος.

Ήμουν από τους πολέμιους της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, από τον ίδιο το Δήμαρχο. Θεωρούσα, ότι δεν αξιοποιούσε τις δυνατότητες των στελεχών της πλειοψηφούσας παράταξης, αλλά και τη δυναμική των επαγγελματικών ομάδων της πόλης.

Στην πορεία διαπίστωσα, ότι όλοι αυτοί που ένιωθαν παραγκωνισμένοι, θιγμένοι και εκτός παιχνιδιού, σήμερα προσπαθούν να γίνουν Βεζίρηδες στη θέση του Βεζίρη.

Αποδεικνύουν, ότι δεν παραιτήθηκαν λόγω της αγωνίας τους για το καλό της πόλης μας, αλλά για να ικανοποιήσουν το 'εγώ' τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Έκανα λοιπόν, λάθος.

Στην Ιεράπετρα, υπάρχει ένα έργο που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Υπάρχει άλλο τόσο, που δε φαίνεται. Και προσωπικά, θα ήμουν ο τελευταίος που θα έμπαινα εμπόδιο στη συνέχιση αυτής της διαδικασίας.

Θεωρώ, ότι με τους άλλους δύο βασικούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, το έργο αυτό κινδυνεύει να μείνει ατελές.

Φυσικά, ως δημοκράτης πολίτης, αναγνωρίζω το δικαίωμα του καθενός να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών μας. Όμως, περιμένω ακόμα να ακούσω κάποια ουσιαστική αντιπρόταση, σε επίπεδο έργων, για την πόλη.

Η αντιπολίτευση αναλώνεται, στο αν τα δέντρα που έχουν φυτευτεί στην πλατεία, έχουν μεγαλώσει αρκετά, αν το πλάτος της νέας παραλίας είναι μεγάλο (παραβλέποντας σκοπίμως, την ουσιαστική χρησιμότητα του αντιδιαβρωτικού έργου), αν τα κουφώματα του Μίνως, είναι το σωστό χρώμα κλπ...

Αυτοί είναι οι λόγοι φίλοι μου, που τα τελευταία 4 χρόνια, απέφευγα να αντιπολιτευθώ, πάρα τις παροτρύνεις 'φίλων', που θα πατούσαν επάνω στο δικό μου αντιπολιτευτικό λόγο, για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές πολιτικές ματαιοδοξίες.

Η Ιεράπετρα έχει ένα δήμαρχο έντιμο και εργατικό. Κανένας, ούτε ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει περί του αντιθέτου.

Έχει ένα δήμαρχο, με μειωμένη αισθητική? Αυτό μπορεί να τεθεί στη συζήτηση. Όμως η αισθητική είναι κάτι το υποκειμενικό. Αν ρωτήσεις 50 ανθρώπους, μπορεί να ακούσεις 50 διαφορετικές απόψεις περί αισθητικής. Για το πόσο ρεαλιστική και υλοποιήσιμη είναι η άποψη του καθενός, όταν υπάρχουν στο Δήμο ειδικοί επιστήμονες, νομίζω είναι προσβλητικό για αυτούς.

Τις μελέτες ξέρετε, δεν τις ετοιμάζει μόνος ο εκάστοτε Δήμαρχος.

Αντικειμενικό γεγονός όμως είναι, η ύπαρξη σημαντικότατου έργου. Στην πόλη και τα χωριά. Και ας ξεχνούν κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) πρόεδροι, τις διθυραμβικές κριτικές τους, για τη δημοτική αρχή, που μετατράπηκαν σε κατηγορίες με το που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους σε άλλα ψηφοδέλτια.

Όλοι κρινόμαστε, σε αυτή τη διαδικασία.

Προσωπικά, δε νιώθω καμία ενοχή, απέναντι σε ανθρώπους που θυμήθηκαν τον κοινό κομματικό μας φορέα, και με εγκαλούν σήμερα για την επιλογή μου.

Εγώ ήμουν εκεί και στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια, όταν κάποιοι έκτιζαν προσωπικές καριέρες πατώντας σε πολλές βάρκες.

Είμαι εδώ και σήμερα.

Με μοναδική φιλοδοξία να καταβάλλω κάθε προσπάθεια, ώστε η κόρη μου να μπορεί να υπερηφανεύεται, ότι ο πατέρας της έβαλε ένα λιθαράκι στον τόπο αυτό. Όπως υπερηφανεύομαι εγώ, για τον πατέρα μου.

Καλή δύναμη σε όλους. Καλή επιτυχία σε αυτούς που πραγματικά έχουν τη διάθεση να προσφέρουν. Ανεξαρτήτως παρατάξεων.