Γ. Ξενικάκης: Κοντά στο 1 ευρώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

8:47 π.μ. - Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017
08:10 π.μ. - Παρ, 27/47/2017
Image: Γ. Ξενικάκης: Κοντά στο 1 ευρώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Συμβουλές από τον πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Λασιθίου

Ξεκίνησε με περιορισμένη ζήτηση στην Ιεράπετρα , η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την  τιμή του να κυμαίνεται περίπου στο 1 ευρώ / λίτρο . Οι καλές καιρικές συνθήκες   έχουν ως αποτέλεσμα να μην χρειάζεται ακόμη οι καταναλωτές να προβούν στον εφοδιασμό με πετρέλαιο θέρμανσης . Η αλλαγή του καιρού και μόλις αρχίσουν τα κρύα θα επιφέρουν και αύξηση της ζήτησης., δηλώνει στον Ηχώ Fm 99,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Λασιθίου κ. Ξενικάκης Γ.  Προσθέτει ακόμη ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης είναι φέτος πιο  αυστηρά και δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει  το ποιοι και πόσοι θα είναι δικαιούχοι.
Σε ότι αφορά  τη λειτουργία πρατηρίων είπε ότι υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός και οι τιμές  στο Λασίθι κυμαίνονται στα μέσα επίπεδα  με αυτά του Ηρακλείου. Υπάρχει παρατηρητήριο τιμών όπου οι πρατηριούχοι αναρτούν τις τιμές του και ο καταναλωτής μπορεί να ενημερωθεί και να επιλέξει το πρατήριο που τον συμφέρει.  Η τιμή δεν είναι το παν. Η εμπιστοσύνη πελάτη πρατηριούχου είναι μια σχέση σημαντική.  Στο νομό μας  δεν έχουμε κρούσματα για νοθεία ή κλέψιμο καυσίμων μέσω των αντλιών.  Η εφαρμογή του συστήματος  εισροών - εκροών  λειτουργεί με ισοζύγιο που σημαίνει ότι οι δεξαμενές των πρατηρίων έχουν μέσα ηλεκτρονικές βέργες όπου γίνεται καταγραφή στοιχείων που ηλεκτρονικά, αυτόματα στέλνονται στο Υπουργείο.
Σε κάθε περίπτωση εάν ο καταναλωτής δεν μείνει ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που παρέχονται από ένα πρατήριο να απευθύνεται είτε στην Ένωση Βενζινοπωλών είτε στο τμήμα Εμπορίου, καταλήγει .
 

Ακολουθεί συνέντευξη Γ. Ξενικάκη: