Γ. Μπρόκος: Πρόβλημα και φέτος για κτηνοτρόφους και καταναλωτές τα κλειστά σφαγεία στη Νεάπολη

11:15 π.μ. - Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017
11:03 π.μ. - Τετ, 22/15/2017
Image: Γ. Μπρόκος: Πρόβλημα και φέτος για κτηνοτρόφους και καταναλωτές τα κλειστά σφαγεία στη Νεάπολη

Προτιμείστε τα ντόπια προϊόντα

Για τα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους εν όψει και των εορτών του Πάσχα μίλησε στον ΗΧΩFM ο πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων νομού Λασιθίου κ. Γιάννης Μπρόκος. Αρχικά σχολίασε ότι στην τελευταία κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα έγιναν  κάποιες λάθος κινήσεις,  δεν υπήρχε καλός συντονισμός και οργάνωση κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί για τις επόμενες κινητοποιήσεις. 
Στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια σε κατσίκια και αρνιά, ακούγεται ωστόσο ότι μια μεγάλη εταιρία  σούπερ μάρκετ  θα διαθέσει στην αγορά εισαγόμενα και για αυτό συνέστησε στους καταναλωτές να προσέχουν τι αγοράζουν προτρέποντάς τους να επιλέξουν ντόπια προϊόντα. Κάλεσε δε τους κρεοπώλες να σεβαστούν και εκείνοι από τη πλευρά τους,  τους καταναλωτές. 
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στο θέμα των σφαγείων λέγοντας ότι ήταν λανθασμένη η κίνηση του τότε Δημάρχου Νεάπολης να αναθέσει  τα σφαγεία σε ιδιώτη και τα προβλήματα  οι κτηνοτρόφοι τα έχουν συνέχεια μπροστά τους. Περιέγραψε τη δικαστική διαμάχη που υπάρχει μεταξύ ιδιώτη και δήμου Αγίου Νικολάου , τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι από τα κλειστά σφαγεία, τις προτάσεις που κατατέθηκαν εχθές ενώπιων εισαγγελέα για να ανοίξουν τα σφαγεία εν όψει του Πάσχα για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά δεν έγιναν αποδεκτές. Οι κτηνοτρόφοι πλέον θα αναγκαστούν να αναζητήσουν που θα σφαγιάσουν τα ζώα τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση που θα υποστούν καθώς θα πρέπει να τα πάνε σε άλλα  σφαγεία όπως σε Αρκαλοχώρι και  Ρέθυμνο . Και αυτό θα πρέπει να γίνει έγκαιρα εάν θέλουν να προλάβουν την πασχαλινή αγορά  αφού ο φόρτος εργασίας στα σφαγεία που δραστηριοποιούνται σε άλλους νομούς είναι και εκεί μεγάλος. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Γ. Μπρόκου