Γ. Προϊστάκης | Έπρεπε να είμαστε στα κάγκελα για το νερό

12:57 μ.μ. - Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018
12:10 μ.μ. - Παρ, 05/57/2018
Image: Γ. Προϊστάκης | Έπρεπε να είμαστε στα κάγκελα για το νερό

Σκέψεις οργάνωσης συζητήσεων για το νερό και άλλα σοβαρά θέματα της Ιεράπετρας

Θα έπρεπε να είμαστε στα κάγκελα για το νερό δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Προϊστάκης ο μιλώντας  στην πρωινή εκπομπή Καλημέρα Λασίθι και τη δημοσιογράφο Μαρία Τσαγκαράκη.  Επισημαίνοντας  οτι από τη μια το φράγμα Μπραμιανών αδειάζει και υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσουν οι παραγωγοί να καλλιεργήσουν και από την άλλη οι πηγές στην επικράτεια του δήμου αρχίζουν να επηρεάζονται από τη λειψυδρία ή και να στερεύουν. Θα πρέπει να αναδειχθεί το πρόβλημα  και οι σχεδιασμοί για τα έργα να προχωρήσουν πιο γρήγορα και μάλιστα να πιέσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει επίσης να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε πια άλλα έργα μπορούν να γίνουν άμεσα ώστε να διασφαλιστεί νερό. Αλλά και εάν χρειαστεί να ληφθούν περιοριστικά  μέτρα. Μπορεί να ελήφθησαν μέτρα στις τοπικές κοινότητες Ανατολής και Αγίου Ιωάννη όμως αυτό δεν φτάνει. Είμαστε ακόμη στα μέσα του Μάη και υπάρχει αγωνία για το καλοκαίρι. Ζητήσαμε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο να γίνει μια σύσκεψη για το νερό , σημειώνει ο κ. Προϊστάκης .
 
Στη συνέχεια με αφορμή τις συναντήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο δημοτικής παράταξης ανέφερε οτι αυτό που ειπώθηκε στις συναντήσεις είναι το πώς θα καταφέρουμε να βρισκόμαστε κάθε φορά όλο και περισσότεροι άνθρωποι με στόχο να αναδείξουμε τα θέματα  που απασχολούν τον τόπο με πρωταρχικό το νερό. Έχουμε και εμείς ευθύνη να τα αναδείξουμε και για αυτό στις σκέψεις μας είναι να διοργανώσουμε  ενημερωτικές  συναντήσεις  για τα προβλήματα του τόπου . Αφού δε γίνεται από τη δημοτική αρχή , ας το κάνουμε εμείς.  Το θέμα δεν είναι ποιος θα φανεί. Το  θέμα είναι να βρεθεί λύση. Οφείλουμε όμως απέναντι σε αυτούς που μας στήριξαν να κάνω οτι περνά από το χέρι μας για να μην φτάσουμε σε δύσκολες καταστάσεις, τόνισε.
 
Ειδικότερα τώρα  για τη συμμετοχή ανθρώπων που έχουν στο παρελθόν  ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση  ανέφερε οτι γίνεται ένας εποικοδομητικός διάλογος με παλαιούς που έχουν   εμπειρία και νέους ανθρώπους που έχουν διάθεση να προσφέρουν.  Στόχος είναι να προκύψει μια νέα αυτοδιοικητική σύνθεση  και να φτάσουμε το φθινόπωρο να έχουμε συστήσει μια αξιόλογη ομάδα οπότε και θα δούμε πως θα κινηθούμε στη συνέχεια,  δήλωσε ο κ. Προϊστάκης
 
 
 
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8: