Γ. Προϊστάκης: Δεν έχουμε καταλήξει στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου Δημάρχου

12:47 π.μ. - Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018
12:10 π.μ. - Δευ, 15/47/2018
Image: Γ. Προϊστάκης: Δεν έχουμε καταλήξει στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου Δημάρχου

"Η Ιεράπετρα είναι στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσε να βρεθεί"

Η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά  ξεκινήσει και στις δημοτικές παρατάξεις και όχι μόνο έχουν αρχίσει οι διεργασίες για την επιλογή προσώπων που θα ηγηθούν ή θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια. Οι εξελίξεις δεν αφήνουν ανεπηρέαστη τη δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου « Δημιουργική Συνεργασία». Η παραίτηση του Γιώργου Προϊστάκη  ήταν μια βασική εξέλιξη καθώς  κυρίως από τότε και μετά άρχισαν οι εσωτερικές συζητήσεις για το μέλλον της παράταξης. Τα ηνία ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος  Μανώλης Ζερβάκης ο οποίος έχει δηλώσει ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων σε αυτή τη φάση δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για Δήμαρχος. Στο μεταξύ αρκετά είναι τα ονόματα προσώπων που ακούγεται ότι θέλουν να τεθούν επικεφαλής. Μεταξύ αυτών οι  Σήφης Ανασταστάκης πρώην Δήμαρχος , Νίκος Δασκαλάκης περιφερειακός σύμβουλος , Μάνος Μαρκόπουλος αρχιτέκτων μηχανικός  -πρώην αντιδήμαρχος , Αλέξανδρος Παντελάκης πρόεδρος Τ.Κ. Μύρτου- εκπαιδευτικός  , Νίκος Παπαδάκης  Δικηγόρος , Τάκης Πατεράκης Τοπογράφος Μηχανικός , Γιάννης Ψαρουδάκης πρώην αντιδήμαρχος – εκπαιδευτικός.
 
Για τις εξελίξεις στην δημοτική παράταξη  «Δημιουργική Συνεργασία» και την πορεία προς τις εκλογές  μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιώργος Προϊστάκης πρώην επικεφαλής στη δημοτική παράταξη Δημιουργική Συνεργασία ο οποίος  έχει αποχωρήσει από την παράταξη .  Παραμένει  ωστόσο στην ομάδα ως ένας ενεργός πολίτης που τον ενδιαφέρουν  η πρόοδος και η ανάπτυξη της πόλης, του Δήμου.    Καταρχάς ανέφερε  ότι ο Κλεισθένης έχει και θετικά και αρνητικά και θα πρέπει να μελετηθεί καλά, ειδικά από όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο τι προβλέπεται για τις τοπικές Κοινότητες γιατί δυστυχώς κάποια στοιχεία που προβλέπονται ίσως δεν είναι προς το συμφέρον των χωριών.  Ανέφερε στη συνέχεια  ότι ΄΄ υπάρχουν πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να μπουν μπροστά και να τεθούν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης . Συζητήσεις αλλά και επαφές γίνονται και με ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί με τα κοινά και είτε ως υποψήφιοι είτε με την εμπειρία τους μπορούν να βοηθήσουν.  Εάν θα πάνε σε μια διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ εκείνων που επιθυμούν να μπουν μπροστά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα. Τίθενται ερωτήματα όμως, όπως, το ποιος θα έχει δικαίωμα ψήφου. Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες πρέπει να είναι καθαρές και δημόσιες. Θα ήταν ότι χειρότερο να πει κάποιος εγώ θέλω να ηγηθώ και όποιος θέλει ακολουθεί. Η διεξαγωγή γκάλοπ σε τοπικό επίπεδο είναι κάτι που συζητιέται. Όταν θα καταλήξουμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι τότε θα συζητήσουμε  πως και με ποια διαδικασία θα γίνει η επιλογή.  Σημασία όμως έχει ως παράταξη να έχουμε  πρόγραμμα και προτάσεις  για το πως θα μπορέσουμε να εργαστούμε για το καλό του τόπου, τόνισε ο κ.Προϊστάκης.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σχολίασε και τα τεκταινόμενα στον δήμο Ιεράπετρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ΄΄Η Ιεράπετρα είναι στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσε να βρεθεί ΄΄. Υπάρχουν θέματα για τα οποία δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα . Το νερό είναι το πιο σοβαρό θέμα της πόλης και από την ημερίδα για την αφαλάτωση που έκανε ο ΤΟΕΒ όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι  των Υπουργείων , απουσίαζε ο Δήμαρχος. Στην ημερίδα βρέθηκαν εκπρόσωποι από  τη Σύρο και όπως ειπώθηκε  έχουν καταφέρει να έχουν  στη διάθεσή τους 7.000 κ.μ. νερού αφαλατωμένο την ημέρα.  Τεχνογνωσία λοιπόν υπάρχει το θέμα είναι πως μπορούμε να την αξιοποιήσουμε. Τι γίνεται όμως και  με το φράγμα Αποσελέμη και ποια επίσημη ενημέρωση υπάρχει για το  εάν και πως θα επηρεαστεί ο υδροφόρος ορίζοντας. Είχαμε ζητήσει να γίνει μια ενημερωτική συνάντηση αλλά δεν έγινε κάτι επάνω σε αυτό. Υπάρχει θέμα και με τις υποδομές. Ο ΒΟΑΚ π.χ. θα μείνει εως τον Άγιο Νικόλαο. Επιπλέον σοβαρό θέμα είναι το ΣΧΟΟΑΠ  με μια κατάσταση που σέρνεται χρόνια και τελικά έγινε μια συνάντηση πριν μερικούς μήνες χωρίς κάποια άλλη εξέλιξη. Αλλά και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τι θα γίνει με τα φυτικά , τα οργανικά και της ανακύκλωσης. Για αυτά τα θέματα και άλλα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη  και την ανάπτυξη του τόπου  θα πρέπει να βρεθούν λύσεις, και εδώ ως παράταξη θα δώσουμε βαρύτητα. Θα πρέπει όμως και ο κόσμος να συμμετέχει ενεργά σε όλες αυτές τις διαδικασίες,   σημείωσε μεταξύ άλλων.
 
 
 
Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Γ. Προϊστάκη: