Γ. Σωμαράκης: Με το βλέμμα στο μουσείο Ιεράπετρας η Γ΄ Επιστημονική Συνάντηση

12:12 π.μ. - Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
12:05 π.μ. - Δευ, 21/12/2018
Image: Γ. Σωμαράκης: Με το βλέμμα στο μουσείο Ιεράπετρας η Γ΄ Επιστημονική Συνάντηση

Παρουσία εκπροσώπων της υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου

Το διήμερο από 25-27 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα η Γ΄ Επιστημονική Συνάντηση «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – 35ος ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ» - Καλές Πρακτικές Ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος
 
Μελέτη περίπτωσης η πόλη της Ιεράπετρας
 
Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 25.05.2018 στο Συνεδριακό Κέντρο B.I.C. της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας και   είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας και του Υπουργείου Πολιτισμού.
 
Ο αντιπρόεδρος του  Συλλόγου για την Ανάδειξη των  Αρχαιοτήτων, Ιστορίας και Πολιτισμού της Ιεράπετρας «ΙΕΡΑΠΥΤΝΑ» και μέλους της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, MSc - Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού E.M.Π, κος Γιώργος Σωμαράκη, μίλησε στον Ηχώ για το συνέδριο και τους στόχους του επισημαίνοντας μεταξύ άλλων οτι υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες και ερευνητές που έχουν κάνει αξιόλογη δουλειά γύρω από τις αρχαιότητες της  Ιεράπετρας την ιστορία, το, πολιτισμό της κ.α. όχι μόνο. Οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν και να γίνει μια καλή και σωστή  διαχείριση αυτού του αξιόλογου αποθέματος με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων. Επιπλέον  όμως σημαντικό υλικό μπορούν να προσφέρουν οι δράσεις συλλόγων, όπως πολιτιστικών στην πόλη και τα χωριά. Όλα τα στοιχεία αυτά και όσα έχουν προκύψει και από τα δυο προηγούμενα συνέδρια θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο με το υλικό να εμπλουτίζεται συνεχώς.
 
Υπάρχουν και απώτεροι μελλοντικοί στόχοι όπως είναι η συνεργασία με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Μουσειολογίας του Α.Π.Θ.
 
Ένας άλλος στόχος είναι ένα νέο σύγχρονο  αρχαιολογικό μουσείο που θα στεγάζει την αρχαιολογική συλλογή της Ιεράπετρας  θα μπορεί να εμπλουτιστεί από τα ευρήματα που είναι τώρα φυλαγμένα σε αποθήκες.
 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γιώργου Σωμαράκη: