Γ. Τζαράκης: Χαμηλές προσδοκίες φέτος για τον τουρισμό

8:50 π.μ. - Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020
08:06 π.μ. - Δευ, 15/50/2020
Image: Γ. Τζαράκης: Χαμηλές προσδοκίες φέτος για τον τουρισμό

Επαναπρόσληψη όλου του προσωπικού του Όστρια

Με μεγάλη καθυστέρηση και πολλές δυσκολίες λόγω κορωνοϊού ανοίγουν από σήμερα και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα. Ο κ. Γιώργος Τζαράκης υπεύθυνος του  ξενοδοχείου Ostria Resort Hotel μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι μια πρώτη αλλά κρίσιμη  εικόνα για τη φετινή σαιζόν θα υπάρχει από τα τέλη της εβδομάδας και μετά. Ο Ιούνιος είναι χαμένος μήνας όπως και οι πρώτες μέρες του Ιουλίου. Ακυρώσεις κρατήσεων έχουν γίνει , λιγότερο για τους μήνες Αύγουστο , Σεπτέμβριο , Οκτώβριο. Τα πρωτόκολλα υγιεινής δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν ωστόσο τα ξενοδοχεία προσαρμόζονται στις νέες ανάγκες.

Ως ξενοδοχείο θα ανοίξουν αρχές Ιουλίου και θα γίνει πρόσληψη σε όλους τους εργαζόμενους ώστε να μπορέσουν  να μπουν στη συνέχεια σε αναστολή. Ωστόσο ήδη από τα τέλη της εβδομάδας θα ξεκινήσουν να λειτουργούν το εστιατόριο a la carte  , οι πισίνες, και η  παραλία.

Σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων και είναι μια ευκαιρία να παγιωθούν κάποια δεδομένα που προβλέπονται στα πρωτόκολλα. Αυτό βέβαια σημαίνει ένα επιπλέον κόστος για την επιχείρηση που θα φτάσει περίπου στο 15% πέραν των λοιπών άλλων αυξημένων υποχρεώσεων που έχει να καλύψει, ανέφερε.

Ο κ. Τζαράκης τόνισε ότι φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά επιβίωσης του τουρισμού. Παρόλα αυτά  δεν θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα απαισιόδοξα και είναι σημαντικό φέτος  να χτίσουμε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά.