Γ. Χατζάκης: Αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής για τον Μακρύ Γιαλό

12:05 μ.μ. - Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023
12:09 μ.μ. - Δευ, 18/05/2023
Image: Γ. Χατζάκης: Αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής για τον Μακρύ Γιαλό

O υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος Ιεράπετρας – Προοπτική για το μέλλον» στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Γιώργος Χατζάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος Ιεράπετρας – Προοπτική για το μέλλον» με επικεφαλής τον Γ. Γουλιδάκη ήταν σήμερα καλεσμένος στον Ηχώ 99,8 εν όψει των δημοτικών εκλογών. Ο κ. Χατζάκης ο οποίος έχει διατελέσει Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου που είχε γίνει στον Μακρύ Γιαλό και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν ανέλαβαν. Για να προσθέσει ότι όταν ο Δήμος Μακρύ Γιαλού συνενώθηκε με τον Δήμο Ιεράπετρας, στο ταμείο υπήρχε διαθέσιμο 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Επί δημαρχίας του είχαν γίνει έργα στην παιδεία, τον αθλητισμό, την οδοποιία αγροτική και δημοτική, υδροαδρευτικά έργα, και άλλα. Παραδόθηκαν 42 έργα και προμήθειες στην επόμενη δημοτική αρχή Μακρύ Γιαλού και Δήμαρχο τον Θ. Καλαντζάκη από τα κάποια είχαν μελέτες και εξασφαλισμένες πιστώσεις σε όλα. Είχαν δρομολογηθεί και άλλα έργα όπως το μουσείο λαδιού στον Κουτσουρά που τελικά η επόμενη δημοτική αρχή με τον Θ. Καλαντζάκη δεν το προχώρησε. Υποστήριξε ακόμη ότι έμειναν πίσω έργα οδοποιίας και η αντιπλημμυρική θωράκιση είναι ανύπαρκτη. Για το ενδεχόμενο επανίδρυσης του Δήμου Μακρύ Γιαλού είπε ότι είναι ανοιχτοί να το συζητήσουν και οι όποιες αποφάσεις, θα παρθούν σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση εάν εκλεγούν ως δημοτική αρχή θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την ένωση και μια διαδημοτική συνεργασία που δεν έχει γίνει σωστά.

Ο κ. Χατζάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο του βιολογικού καθαρισμού και την αρχική χωροθέτησή του έργου στον Κουτσουρά. Ωστόσο όταν εκλέχθηκε Δήμαρχος ο κ. Καλαντζάκης η τότε δημοτική αρχή άλλαξε την αρχική χωροθέτηση με συνέπεια τώρα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου. Έκανε ακόμη αναφορά στο Αστυνομικό τμήμα Κουτσουρά, το πολυδύναμο ιατρείο, το φράγμα Λιθινών, το επί χρόνια υπό έγκριση σχέδιο πόλης κ.α.

Γενικότερα για την εικόνα σήμερα στον Δήμο Ιεράπετρας είπε ότι υπάρχουν προβλήματα στην καθαριότητα με πολλά σκουπίδια σε αρκετά σημεία στην πόλη και τα χωριά και όπως φαίνεται υπάρχει ανάγκη για περισσότερους κάδους. Επίσης πρέπει να γίνουν έργα σε αγροτική και δημοτική οδοποιία, πεζοδρόμια σε τουριστικές περιοχές, να αξιοποιηθούν το παραλιακό γυμναστήριο, η ναυμαχία, να αλλάξουν τα πεπαλαιωμένα υδροαρδευτικά και να γίνει αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων όπου υπάρχουν. Να βελτιωθεί ο φωτισμός στην πόλη και τα χωριά, να γίνουν συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια και τις αθλητικές υποδομές.

Κλείνοντας κάλεσε τον γεραπετρίτικο λαό να στηρίξει τον συνδυασμό με επικεφαλής τον Γ. Γουλιδάκη, έναν άνθρωπο που έχει δείξει τις ικανότητες του, την εμπειρία και την εργατικότητα του και με την εντιμότητα, το όραμα του, είναι ικανός να ανεβάσει τον Δήμο Ιεράπετρας εκεί που του αξίζει. Σε ότι αφορά την δική του υποψηφιότητα είπε ότι θέλει να βοηθήσει με την εμπειρία που διαθέτει, τη συνέπεια τη γνώση για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου Ιεράπετρας.