Γαϊτάνης: Από ποιους ενημερώνεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζητήματα της Κρήτης;

10:10 π.μ. - Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021
10:02 π.μ. - Παρ, 19/10/2021
Image: Γαϊτάνης: Από ποιους ενημερώνεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζητήματα της Κρήτης;

Αναμένοντας την τηλεδιάσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών

Ζημιές σε κατασκευές θερμοκηπίων στην Ιεράπετρα άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια» αλλού μικρότερες αλλού πιο μεγάλες. Οι παραγωγοί εστίασαν στην άμεση αποκατάσταση ώστε να μπορέσουν να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους. Στον ενιαίο αγροτικό σύλλογο απευθύνθηκαν ήδη παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές με τα γραφεία του συλλόγου να παραμένουν ανοιχτά καθώς η καταγραφή συνεχίζεται, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Γ. Γαϊτάνης. Προσθέτοντας ότι 6-7 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Πολλοί είναι όμως οι παραγωγοί που έπαθαν μικροζημιές. Τώρα το εάν οι καλλιέργειες έχουν επηρεαστεί από την κακοκαιρία και τις μεγάλες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Τόνισε στη συνέχεια ότι ένα θέμα που τους προβληματίζει είναι η απεργία ναυτεργατικών σωματείων στις 23 και 24 Φεβρουαρίου οι οποίοι έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τους παραγωγούς και για αυτό έχει υπάρξει επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος τους έχει μεταφέρει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας σε περίπτωση που η κινητοποίηση παραταθεί.

Ο κ. Γαϊτάνης είπε ακόμα ότι περιμένουν ακόμα να γίνει η τηλεδιάσκεψη με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Λιβανό. Ο υπουργός δεν έχει ενημερωθεί από κάποιο από τα 4 συλλογικά όργανα που υπάρχουν στην Κρήτη. Από που ενημερώνεται, δεν γνωρίζουμε. Μέχρι τη Δευτέρα θα αναμένουμε. Η ενημέρωση του Υπουργού πρέπει να γίνεται από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα της Κρήτης. Οι υπόλοιποι είναι ομάδα αγροτών. Τώρα ποιοι κανόνισαν τη συνάντηση με τον Υπουργό (αφήνοντας να εννοηθεί τη συνάντηση του Υπουργού με την Οργάνωση Αμπελουργών- Ελαιοπαραγωγών Κρήτης με επικεφαλής τον κ. Πρίαμο Ιερωνυμάκη) και τι του έθεσαν, δεν γνωρίζουμε. Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του, σχολίασε ο κ. Γαϊτάνης.