Γαϊτάνης: Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για κορωνοενισχύσεις παραγωγών κηπευτικών

10:48 π.μ. - Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020
10:12 π.μ. - Τετ, 09/48/2020
Image: Γαϊτάνης: Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για κορωνοενισχύσεις παραγωγών κηπευτικών

Προβληματισμός μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης στην Ιεράπετρα – Αναγκαιότητα η τήρηση μέτρων δηλώνει ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου

Λήγει σήμερα Τετάρτη η προθεσμία κατάθεσης υποβολής αιτήσεων για κορωνοενισχύσεις για τους παραγωγούς κηπευτικών που επλήγησαν από την πανδημία. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γαϊτάνης μίλησε στον Ηχώ 99,8 προτρέποντας τους παραγωγούς να κάνουν έγκαιρα την αίτηση καθώς εξάλλου δεν αναμένεται να δοθεί παράταση καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Επανέλαβε για μια ακόμη φορά την αδικία που υπάρχει ως προς τις αιτήσεις καθώς λαμβάνεται υπόψη η δήλωση του ΟΣΔΕ 2020 και όχι του 2019 που σημαίνει ότι παραγωγοί παρόλο που επλήγησαν δεν θα αποζημιωθούν.

Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε και στο θέμα με τους αλλοδαπούς εργάτες γης που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, κάτι που τους προβληματίζει και αναδεικνύει την αναγκαιότητα τήρηση μέτρων τόσο από τους παραγωγούς όσο και από όλους τους εργάτες γης. Πρόσθεσε ότι είναι σε επαφή με την αστυνομία και θα επιδιώξουν επικοινωνία και με τον δήμο ώστε να εξετάσουν πως μπορούν να βοηθήσουν στο θέμα της πρόληψης και προστασίας.