Γαϊτάνης: Μόνο έμμεσα τα οφέλη του μεταφορικού ισoδύναμου... εφόσον συμφωνήσουν οι έμποροι

10:50 π.μ. - Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Δευ, 28/50/2020
Image: Γαϊτάνης: Μόνο έμμεσα τα οφέλη του μεταφορικού ισoδύναμου... εφόσον συμφωνήσουν οι έμποροι

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Στο ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τις θαλάσσιες μεταφορές όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λασιθίου, αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γαϊτάνης.

Όπως είπε το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από 1-1-2020, αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές και επωφελούνται όσοι έχουν στα χέρια τους φορτωτικές πχ λαϊκατζήδες, έμποροι στις λαϊκές, ομάδες παραγωγών , συνεταιρισμοί, κ.α. Οι παραγωγοί που διαθέτουν τα προϊόντα τους σε δημοπρατήρια και σε εμπόρους οπότε δεν έχουν στα χέρια τους δεν θα τύχουν της διευκόλυνσης, ενίσχυσης αυτής. Εκτιμάμε ότι ο έμπορος δεν θα μετακυλήσει την ενίσχυση που θα λάβει από το μεταφορικό ισοδύναμο στον παραγωγό ώστε να επωφεληθεί και αυτός, όμως αυτό θα το δούμε στην πράξη και θα δούμε και πως θα ενεργήσει ο κάθ΄ ένας, ανέφερε ο πρόεδρος. Εξηγώντας στη συνέχεια πως θα υπολογίζεται το ποσό της επιδότησης. Τώρα το πόσο θα επιδοτείται, αναμένεται να διευκρινιστεί το επόμενο διάστημα. Ας περιμένουμε να ξεκινήσει η εφαρμογή του και τότε θα δούμε τις δυσκολίες ή τυχόν προτάσεις για αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, είπε ο πρόεδρος.

Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στην εκδήλωση για την ίωση της καστανής ρυτίδωσης που θα γίνει το επόμενο διάστημα καλώντας τους αγρότες να καταθέσουν έγκαιρα αίτηση συμμετοχής. Τέλος στην επικείμενη επίσκεψη του ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη που αναμένεται στην Ιεράπετρα την ερχόμενη Παρασκευή οπότε προσδοκάτε θα γίνουν ανακοινώσεις για ενισχύσεις των παραγωγών λόγω covid 19.