Γαϊτάνης: Σε διαβούλευση ξανά ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας

11:00 π.μ. - Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Τρί, 30/00/2021
Image: Γαϊτάνης: Σε διαβούλευση ξανά ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας

Τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Ναυτιλίας

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γαϊτάνης στο πλαίσιο επίσκεψης του κ. Υπουργού στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες. Ο κ. Γαϊτάνης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι ένα από τα βασικά θέματα που έθεσαν ως σύλλογος ήταν καταρχάς η ανάγκη εξασφάλισης άμεσης λύσης για τη διακίνηση των προϊόντων σε περιπτώσεις απεργίας ναυτεργατικών σωματείων και να γίνουν οι αλλαγές εκείνες που απαιτούνται στη νομοθεσία για το πλοίο ασφαλείας ώστε οι παραγωγοί να μπορούν απρόσκοπτα να μεταφέρουν τα ευπαθή προϊόντα τους. Άλλα θέματα ήταν οι δασικές χάρτες και τα προβλήματα ως προς τις ιδιοκτησίες και τις επιδοτήσεις που προκύπτουν μετά την ανάρτησή τους, η ανάγκη στήριξης των παραγωγών που επλήγησαν από την πανδημία, φορολογικό - ασφαλιστικό ελληνοποιήσεις κλπ. Του παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα με βασικά θέματα που τους απασχολούν, με τον Υπουργό από πλευράς του να εκφράζει τη στήριξή του και να δεσμεύεται να ξαναδεί κάποια ζητήματα που χρήζουν επανεξέτασης όπως είναι το νομοσχέδιο για το πλοίο ασφαλείας και να μεσολαβήσει για να γίνουν συναντήσεις και επαφές με τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στη συνέχεια και στο θέμα των λαϊκών αγορών λέγοντας ότι χθες είχαν συζήτηση με την πρόεδρο του παραγωγών λαϊκών αγορών Λασιθίου και θα προκύψει ένα κείμενο στήριξης των αιτημάτων τους και των προτάσεων της ομοσπονδίας τους γιατί αυτό που πάει, μεταξύ άλλων, να γίνει με δημοπράτηση των θέσεων στις λαϊκές σημαίνει ότι πάμε από μια λαϊκή αγορά σε εμπορική, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για τον μικρό παραγωγό που πάει στη λαϊκή για ένα μεροκάματο.

«Επίσκεψη στην Ιεράπετρα πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης»

Επίσκεψη στην Ιεράπετρα πραγματοποίησε την Παρασκευή 26/03/2021 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, με σκοπό να συναντηθεί με διάφορους φορείς και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, συζητώντας σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή της Ιεράπετρας το τελευταίο χρονικό διάστημα και όχι μόνο.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκίνησε τις επαφές με τον Αγροτικό Τομέα και συγκριμένα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γαϊτάνη Ιωάννη, τον πρόεδρο της Αγροτικής Επιτροπής του Δήμου κ. Παπαδάκη Νεκτάριο καθώς και μερίδα δημοτικών συμβούλων.

Κύρια θέματα που αναλυθήκαν από την πλευρά των αγροτών ήταν τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες, αποκλεισμός θαλάσσιας οδού για τα αγροτικά προϊόντα σε περιπτώσεις απεργίας, οι Ελληνοποιήσεις και η ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων που εισάγονται από τρίτες χώρες , οικονομική ενίσχυση λόγω covid-19 στα κηπευτικά και ανθοκομία, φορολογία αγροτών, απασχόληση εργατών γης που στερούνται νομιμοποιητικά έγγραφα.

Για όλα τα παραπάνω ,οι αγροτικοί φορείς παρέδωσαν υπόμνημα προς ενημέρωση του κ. Πλακιωτάκη και ζήτησαν την συνδρομή του σε θέματα που δεν άπτονται της άμεση αρμοδιότητας του Υπ. Ναυτιλίας αλλά και την άμεση λύση σε θέματα της αρμοδιότητας του.

Τέλος, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για άλλη μια φορά προς τον Υπ. Ναυτιλίας για την εφαρμογή του Μέτρου Μεταφορικό Ισοδύναμο για την Νήσο Κρήτη και τα ευεργετικά αποτελέσματα που αποφέρει στην οικονομία της Κρήτης.

Ακλούθησαν συνάντησες με άλλους φορείς της περιοχής καθώς και με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκη και συζητήθηκαν θέματα όπως είναι οι εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, τη μελέτη και τη χρηματοδότηση για την ανάπλασή του, τα Πανεπιστημιακά τμήματα στον Ν. Λασιθίου, το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, κ.α.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας

Βιαννιτάκης Μιχαήλ