Γ.Ανδρουλάκης: Στοχεύοντας στον "πολιτιστικό" επισκέπτη και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης

9:50 π.μ. - Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021
09:05 π.μ. - Παρ, 14/50/2021
Image: Γ.Ανδρουλάκης: Στοχεύοντας στον "πολιτιστικό" επισκέπτη και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Με μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο του τουρισμού λόγω της πανδημίας η Περιφέρεια Κρήτης μέσα από δράσεις και ενέργειες προσπαθεί να προωθήσει το τουριστικό προϊόν του νησιού αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ο οποίος ανανέωσε τη θητεία του μετά τον ανασχηματισμό που έγινε πρόσφατα από τον Περιφερειάρχη, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις σκέψεις και τους στόχους αναφορικά με την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη με ιδιαίτερη αναφορά και στον Νομό Λασιθίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε οτι μπορεί να βιώνουμε δύσκολες συνθήκες παγκοσμίως λόγω της πανδημίας αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε για το μέλλον, να μη μιλάμε για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ιδιαίτερα στάθηκε στον "πολιτιστικό" επισκέπτη ο οποίος δύναται να επισκεφθεί στο νησί μας καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς δεδομένου εξάλλου οτι ο τόπος μας διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά που θα τον προσελκύσουν και είναι μια τάση που παρουσιάζει ανοδική πορεία στις προτιμήσεις των επισκεπτών

Επεσήμανε πως η Κρήτη είναι από τους πρώτους στη λίστα προορισμούς στις επιθυμίες των επισκεπτών και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την πορεία του τουρισμού, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται και θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να βοηθήσουν ώστε να διατηρηθεί. Η Περιφέρεια Κρήτης με σειρά δράσεων ενεργεί σε αυτή την κατεύθυνση. Φέτος θα συμμετάσχει σε πάνω από 20 εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεριμνά για την εκπαίδευση των εργαζόμενων στον τουρισμό, επενδύει στον θρησκευτικό τουρισμό πχ συντήρηση και αποκατάσταση Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης, στοχεύει στην ανάδειξη μνημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στην προώθηση του θεματικού τουρισμού, στην ανάδειξη της γαστρονομίας και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα, τον αθλητισμό κ.α. Επιπλέον προχώρησε στην ίδρυση του παρατηρητηρίου τουρισμού Κρήτης για τη συγκέντρωση και επεξεργασία πληροφοριών για τον τουρισμό που θα αξιοποιούνται κατάλληλα για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Πέραν όλων των παραπάνω μεγάλο ρόλο παίζει η διεκδίκηση και κατασκευή νέων έργων υποδομής αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση υφιστάμενων υποδομών πχ αεροδρόμια και λιμάνια.

Οι δράσεις μας θα είναι συνεχείς και σε αυτή την προσπάθεια επιδιώκουμε συνεργασία με Δήμους , φορείς κλπ ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για ένα πολύ  σημαντικό κομμάτι της οικονομίας μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη