Γεβγκένι Πριγκόζιν: Στα άδυτα του «παλατιού» του αρχηγού της Wagner -Περούκες, όπλα και ράβδοι χρυσού

12:21 μ.μ. - Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023
12:07 μ.μ. - Πέμ, 06/21/2023
Image: Γεβγκένι Πριγκόζιν: Στα άδυτα του «παλατιού» του αρχηγού της Wagner -Περούκες, όπλα και ράβδοι χρυσού

Έφοδο στο σπίτι του αρχηγού της Wagner έκαναν οι Ρώσοι - Ο βαλσαμωμένος αλιγάτορας, τα αμέτρητα… μετρητά και η κορνίζα με τα κομμένα κεφάλια των εχθρών του Πριγκόζιν

Έφοδο στο παλάτι του επικεφαλής του ομίλου της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν  στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποίησαν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η FSΒ βρήκε όπλα, πυρομαχικά, ράβδους χρυσού, έναν βαλσαμωμένο αλιγάτορα και ένα ντουλάπι γεμάτο περούκες στην πολυτελή κατοικία που ο Πριγκόζιν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άρον άρον μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο μήνα.

hxonews Στο σπίτι του Πριγκόζιν βρέθηκαν αρκετές περούκες
Στο σπίτι του Πριγκόζιν βρέθηκαν αρκετές περούκες

Η φιλοκρεμλινική εφημερίδα Izvestia δημοσίευσε χθες εικόνες και βίντεο από την έφοδο, κατά την οποία βρέθηκαν επίσης πλαστά διαβατήρια και μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τα κομμένα κεφάλια των εχθρών του Πριγκόζιν.

hxonews Όπλα και πυρομαχικά που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής των ρωσικών αρχών ασφαλείας
Όπλα και πυρομαχικά που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής των ρωσικών αρχών ασφαλείας

  Σε άλλα σημεία της πολυτελούς κατοικίας, υπήρχε ένα πιάνο, καθώς και χώρος σπα και σάουνας και μια ιδιωτική εσωτερική πισίνα.

hxonews Το σπίτι του Πριγκόζιν διαθέτει και μια πισίνα
Το σπίτι του Πριγκόζιν διαθέτει και μια πισίνα

  Μια υπερμεγέθης βαριοπούλα με την επιγραφή «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις» βρέθηκε στην αίθουσα του μπιλιάρδου.

hxonews Μια γιγαντιαία βαριοπούλα με την επιγραφή «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις» δεσπόζει σε κεντρικό σημείο της βίλας
Μια γιγαντιαία βαριοπούλα με την επιγραφή «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις» δεσπόζει σε κεντρικό σημείο της βίλας

  Στη βίλα υπήρχε επίσης ένα δωμάτιο προσευχής, το οποίο ήταν διακοσμημένο με πολλές θρησκευτικές εικόνες από τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία.

hxonews Στην πολυτελή κατοικία του Πριγκόζιν εκτός από μετρητά βρέθηκαν και ράβδοι χρυσού
Στην πολυτελή κατοικία του Πριγκόζιν εκτός από μετρητά βρέθηκαν και ράβδοι χρυσού

Βρέθηκαν επίσης τεράστια ποσά μετρητών σε διάφορα νομίσματα καθώς και μια στρατιωτική στολή γεμάτη με περίπου δύο ντουζίνες μετάλλια.

    Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία από τις 24 Ιουνίου, αφού ηγήθηκε ανταρσίας κατά του Κρεμλίνου, η οποία οδήγησε τους μισθοφόρους της Wagner σε πορεία προς τη Μόσχα.protothema.gr

hxonews Κάτω από τη στριφογυριστή σκάλα δεσπόζει ένα πιάνο
Κάτω από τη στριφογυριστή σκάλα δεσπόζει ένα πιάνο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο μεσολάβησε για τη συμφωνία που προέβλεπε ο Πριγκόζιν να εγκαταλείψει τη Ρωσία. Μεγάλος αριθμός μαχητών της Wagner απορροφήθηκε από τον ρωσικό στρατό στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον τερματισμό της κρίσης.

hxonews Στο σπίτι έγινε έφοδος των ρωσικών αρχών μετά την εξορία του Πριγκόζιν στη Λευκορωσία
Στο σπίτι έγινε έφοδος των ρωσικών αρχών μετά την εξορία του Πριγκόζιν στη Λευκορωσία

Ο Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί από τότε που έφτασε στη Λευκορωσία, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί γιατί ξεκίνησε την «πορεία του για τη δικαιοσύνη». «Ξεκινήσαμε την πορεία μας εξαιτίας μιας αδικίας», δήλωσε.

Εξηγώντας γιατί η προέλαση σταμάτησε, ο Πριγκόζιν είπε ότι δεν ήθελε να χυθεί ρωσικό αίμα - και επέμεινε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Πρόσθεσε: «Δείξαμε το επίπεδο οργάνωσης που πρέπει να πληροί ένας στρατός».

hxonews Ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν
Ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν

Περιγράφοντας τη στιγμή που αποφάσισε να διατάξει τα μαχητικά του να σταματήσουν την προέλασή τους προς τη Μόσχα, ο Πριγκόζιν είπε: «Θεωρήσαμε ότι η επίδειξη αυτού που επρόκειτο να κάνουμε ήταν αρκετή. Και η απόφασή μας να γυρίσουμε πίσω επηρεάστηκε από δύο πιο σημαντικούς παράγοντες».

hxonews Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν στη Μόσχα τον Νοέμβριο του 2011
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν στη Μόσχα τον Νοέμβριο του 2011

«Ο πρώτος παράγοντας ήταν ότι δεν θέλαμε να χυθεί ρωσικό αίμα», συνέχισε ο Πριγκόζιν.

«Ο δεύτερος παράγοντας ήταν ότι πηγαίναμε για να διαδηλώσουμε και όχι για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της χώρας».

Η μεγάλη ευκαιρία των ΗΠΑ

Στο μεταξύ, πρώην διευθυντής της CIA δήλωσε ότι ο «εμφύλιος Πριγκόζιν – Μόσχας» έδωσε στις ΗΠΑ μια ευκαιρία να στρατολογήσουν κατασκόπους στη Ρωσία. Ο Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι η αποτυχημένη ανταρσία ήταν μια πρόκληση για το ρωσικό κράτος που έδειξε τη διαβρωτική επίδραση του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο Burns είπε ότι η δυσαρέσκεια για τον πόλεμο δημιουργεί μια σπάνια ευκαιρία για τη στρατολόγηση κατασκόπων, την οποία εκμεταλλεύεται η CIA.

protothema.gr