Γεραπετρίτικο καρναβάλι: Χάρτης και οδηγίες συγκέντρωσης αρμάτων

2:34 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023
02:02 μ.μ. - Πέμ, 23/34/2023
Image: Γεραπετρίτικο καρναβάλι: Χάρτης και οδηγίες συγκέντρωσης αρμάτων

Μέλημα μας η ασφάλεια θεατών και καρναβαλιστών.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 22/2 στις 18:00μ.μ. στην μικρή αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου με θέμα την ασφαλή διεξαγωγή του Καρναβαλιού

hxonews

Με πρωτοβουλία του υπαστυνόμου κ.Ν. Τζουμάκα υπεύθυνου τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας και με παρουσία των: υποπλοίαρχου κ. Γ. Πατεράκη εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος Ιεράπετρας , του Δημοτικού Αστυνομικού κ. Πέτρου Περάκη, της προέδρου κ. Μυρτώς Μαρκοπούλου και μελών του Δ.Σ. του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου, δόθηκαν οδηγίες στους υπεύθυνους των ομάδων και αρμάτων της Καρναβαλικής παρέλασης.

hxonews

Ακόμα δόθηκε χάρτης των οδών που θα πρέπει να σταθμεύσουν τα άρματα, με τους προκαθορισμένους χρόνους σύμφωνα με την σειρά των ομάδων , καθώς και την ασφαλή αποχώρηση τους.

Θα υπάρξουν οι ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρακαλούνται όλοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ένστολων υπηρεσιών.

Μαζί μας για όλη αυτήν την προσπάθεια , η υπεύθυνη των εθελοντών δια σωστών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας κ. Μαρίνα Δρακωνάκη την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΡΜΑΤΩΝ

1.– Την 13:00 ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των αρμάτων, με τους οδηγούς τους μόνο, στον χώρο στάθμευσης ανατολικά του Δημοτικού Σταδίου «Π. Βουζουνεράκης», προκειμένου να λάβουν Αύξων Αριθμό για την σειρά συμμετοχής τους στην παρέλαση.

2.– Την 14:00 ώρα θα γίνει εκκίνηση των αρμάτων από τον προαναφερόμενο χώρο στάθμευσης και μέσω της οδού Οδ. Ελύτη, θα σταθμεύσουν σύμφωνα με την σειρά παρέλασης τους, στην οδό Εμμ. Κατράκη, όπου θα ενσωματωθούν και οι συμμετέχοντες στην παρέλαση, πίσω από το ανάλογο άρμα. Θα υπάρχει σχετική αρίθμηση στην άσφαλτο για την θέση του κάθε άρματος, σύμφωνα με τον Α/Α που θα λάβουν.

3.– Οι ανωτέρω ώρες πρέπει να τηρηθούν αυστηρά, καθόσον θα τροποποιηθεί η σειρά παρέλασης αν κάποιοι συμμετέχοντες καθυστερήσουν.

4.- Επίσης θα υπάρχουν ενδείξεις Σ1 και Σ2 για την στάθμευση των αρμάτων πριν ξεκινήσουν την παρέλαση.

5.– Την 15:00 ώρα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Καρναβαλιού. Η κίνηση των αρμάτων και συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί ως εξής: Εμμ. Κατράκη-Κύπρου-Δημοκρατίας-Μαρκοπούλου και η παρέλαση θα λήξει στην είσοδο του παραλιακού Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης.

6.– Εν συνεχεία, τα άρματα ΜΟΝΟ, θα διέλθουν από τον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης που βρίσκεται στο λιμάνι, μέσω ειδικής οδού που θα σημανθεί-διαμορφωθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, με κατεύθυνση προς την οδό Στρατηγού Σαμουήλ. Οι συμμετέχοντες στο καρναβάλι θα σταματήσουν στον παραλιακό πεζόδρομο της οδού Μαρκοπούλου όπου και θα λήξει η παρέλαση.

7.– Η τελική στάθμευση των αρμάτων θα πραγματοποιηθεί σε χώρους ιδιωτικούς και ΟΧΙ στους δρόμους για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

8.– Η κυκλοφορία στις κάτωθι οδούς θα διακοπεί:

Α) Οδοί Μίνωος, Φαιστού και Μονής Αρκαδίου προς την οδό Εμμ. Κατράκη. Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται από την οδό Κύπρου.

Β) Οδός Εμμ. Πλουμίδη (Στην διασταύρωση με την οδό Λοχ. Παγωμένου). Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στην οδό Λοχ. Παγωμένου.

Γ) Οδός Μιχ. Κόρακα (Στην διασταύρωση με την οδό Νικ. Φωκά). Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται από την οδό Νικ. Φωκά.

Δ) Οδός Μαρκοπούλου (έμπροσθεν του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας), στο ύψος του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης που βρίσκεται στην προβλήτα. Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται ανατολικά της οδού Μαρκοπούλου προς το Λιμεναρχείο μέσω της προβλήτας.

9.– Η κυκλοφορία στην οδό Δημοκρατίας και Κύπρου (Φανάρια έξωθεν S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) θα γίνεται Κ Α Ν Ο Ν Ι Κ Α.

10.– Παρακαλούνται ΟΛΟΙ οι οδηγοί των αρμάτων και οι αρχηγοί των ομάδων, να δηλώσουν τα στοιχεία στον Πολιτιστικό Σύλλογο και να πραγματοποιήσουν ιδιωτικά την διαδρομή, ελέγχοντας αν το άρμα τους περνάει από όλα τα σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω.

11.– Υπεύθυνος μέτρων Τάξης-Τροχαίας :

Υ/Α΄ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ Νικόλαος του Α.Τ. Ιεράπετρας (τηλ.: 2842090183)

Εύχομαι Καλές Απόκριες σε όλους!

Διασκέδαση με σύνεση και ασφάλεια !!

Με εκτίμηση, Σακαδάκη Μαρία

hxonews