Γεωργαλάκης: Τα νέα δέντρα που θα φυτευτούν θα επιλεγούν μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας

11:05 π.μ. - Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020
11:04 π.μ. - Τετ, 29/05/2020
Image: Γεωργαλάκης: Τα νέα δέντρα που θα φυτευτούν θα επιλεγούν μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στον Ηχώ 99,8 για τα έργα στο κέντρο της Ιεράπετρας και όχι μόνο

Τα έργα στο κέντρο της Ιεράπετρας είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων με διάφορες απόψεις υπέρ ή κατά για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Μάνος Γεωργαλάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως τα συνεργεία εργάζονται συνεχώς  για την ανάπλαση στο παρκάκι αλλά και την κεντρική πλατεία. Αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό μπορεί να υπάρξουν  για πρακτικούς λόγους ή ακόμη και λόγω αστοχίας ή  μη πρόβλεψης. Οι  αλλαγές κρίνονται αναγκαίο να γίνουν τώρα που το έργο είναι υπό εξέλιξη ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον. Ας περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα που πιστεύω θα μας ανταμείψει, τόνισε  ο κ. αντιδήμαρχος.

Σε ότι αφορά στην πλατεία γίνεται αντικατάσταση στις πλάκες , τοποθετήθηκαν αναμονές για άρδευση και φωτισμό των δέντρων, κατασκευάζονται παγκάκια , θα φυτευτούν νέα μεγάλα δέντρα σε κάποια απόσταση  από τις βιτρίνες των καταστημάτων. Το ποια δέντρα θα επιλεγούν θα το εισηγηθεί η αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Στο παρκακι χρειάστηκε για πρακτικούς λόγους  να γίνουν κάποιες αλλαγές. Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες θα ανοίξει ο δρόμος που θα είναι ήπιας κυκλοφορίας.

Παράλληλα προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο οικόπεδο Μίνως ενώ ολοκληρώνεται και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Επιπλέον γίνεται ανάπλαση στο Μύρτος το οποίο επισκέφθηκε  όπου μαζί με τον πρόεδρο και το Τ.Σ. συζήτησαν για αναγκαίες παρεμβάσεις εν όψει και του καλοκαιριού. Τέλος προχωρούν εργασίες στην αγροτική οδοποιία δυτικά του δήμου αυτή την περίοδο και έπονται αντίστοιχε εργασίες στα βόρεια του Δήμου προς Κάτω Χωριό , Παχειά Άμμο κ.α.