Γεωργιάδης: Άνοιγμα καταστημάτων από τη Δευτέρα με 13032 και χρονικό όριο

10:05 π.μ. - Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021
10:03 π.μ. - Τετ, 31/05/2021
Image: Γεωργιάδης: Άνοιγμα καταστημάτων από τη Δευτέρα με 13032 και χρονικό όριο

Πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών

Πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών, κάτι που θα εξεταστεί σήμερα από τους λοιμωξιολόγους τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι δεν επιλέγεται η μέθοδος της παράδοσης εκτός, «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το ΥΠΑΝΕ έχει εισηγηθεί μαζί με τα κομμωτήρια να ανοίξουν και τα ινστιτούτα αισθητικής για να μην μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς αλλά στην επιτροπή υπάρχουν επιφυλάξεις.

Σε ό,τι άφορα την εστίαση, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα στην επιτροπή για να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης. Ούτως η άλλως, ανέφερε χαρακτηριστικά, η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το γκαζόν. Πάντως ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν αύριο η μεθαύριο Παρασκευή.

Επίσης ανέφερε ότι είναι δύσκολη η απόφαση να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί να μετακινηθούν προς τα χωριά τους, τη στιγμή που δεν μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος.

Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι στο τραπέζι της επιτροπής η οποία θα κληθεί να την εγκρίνει. Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι η 3ωρη παραμονή στα καταστήματα είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως προκριθούν τα δίωρα ψώνια.

Πηγή: skai.gr