Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας: Αύξηση νοσηλειών μη εμβολιασμένων στην Κρήτη

10:24 π.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
10:07 π.μ. - Πέμ, 29/24/2021
Image: Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας: Αύξηση νοσηλειών μη εμβολιασμένων στην Κρήτη

"Καμπανάκι" Ιωάννη Κωτσιόπουλου που κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο

Αυξημένος καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός νοσηλειών στα νοσοκομεία της Κρήτης που αφορά άτομα τα οποία κυρίως «δεν έχουν εμβολιαστεί», όπως δήλωσε από το Ηράκλειο ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, που κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, δηλώνοντας ότι, για να συνεχιστεί η πορεία προς την ελευθερία, πρέπει να προχωρήσει σε εμβολιασμό και το υπόλοιπο τμήμα του πληθυσμού, συμπληρώνοντας ότι την ώρα που οι γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουν σε ένα ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό εμβολιαστεί, προσπάθειες γίνονται για να εμβολιαστούν και οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, αλλά και καθηγητές του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας συμμετείχε σε σύσκεψη με τους διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ, με στόχο την παρακολούθηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και την ετοιμότητα των νοσοκομείων του νησιού. Ο κ. Κωτσιόπουλος παράλληλα ανακοίνωσε τη λειτουργία από σήμερα του έργου της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, που αυξάνει από 11 σε 27 τις κλίνες.

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, είπε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και έχουν ενισχυθεί τόσο με εξοπλισμό όσο και με προσωπικό.

Ο κ. Κωτσιόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία εμβολιασμού των γιατρών, που φτάνει μέχρι και το 95% σε κάποιες μονάδες, παροτρύνοντας τον κόσμο να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα, σχολιάζοντας ότι τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών νοσηλευτών και νοσηλευτριών δείχνουν να βελτιώνονται και πως, αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό το κύμα εμβολιασμών, τον ερχόμενο Αύγουστο θα υπάρχουν πιο ευχάριστες εξελίξεις.

Ότι μέχρι σήμερα σε πανελλαδικό επίπεδο οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μαζί με όσους έχουν νοσήσει, φτάνουν το 85-87% ανέφερε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Νίκος Παπαευσταθίου.

Παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Λ. Μπορμπουδάκη, η οποία δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξημένα περιστατικά που θα απαιτήσουν νοσηλεία τόσο σε απλές κλίνες COVID όσο και σε ΜΕΘ, ενώ ανακοίνωσε ότι από αύριο θα βρίσκεται σε λειτουργία το έργο της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, με 27 κλίνες, που έγινε μετά από πρόταση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, την οποία αποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, την υποστήριξε, όπως δήλωσε, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και βοήθησε για να γίνει το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

«Οι 27 κλίνες είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός για το νοσοκομείο, που αμέσως θέτουν τη νέα ΜΕΘ στις μεγαλύτερες μονάδες των Βαλκανίων. Είναι μια υπερσύγχρονη μονάδα, που είμαι υπερήφανος γιατί ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγο χρόνο και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το ΕΣΥ και ιδίως για την Κρήτη», συμπλήρωσε ο κ. Κωτσιόπουλος.

neakriti.gr