Για κατανάλωση αλκοόλ στο πάρτι της Τσικνοπέμπτης κάνει λόγο ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

10:48 π.μ. - Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
10:02 π.μ. - Τρί, 25/48/2020
Image: Για κατανάλωση αλκοόλ στο πάρτι της Τσικνοπέμπτης κάνει λόγο ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Ποιες οι τιμωρίες που επιβλήθηκαν

Το αλκοόλ που βρέθηκε σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας την ημέρα της γιορτής της Τσικνοπέμπτης προκάλεσε αναστάτωση στο σχολείο ενώ επιβλήθηκε αποβολή σε μαθητές του τμήματος καθώς και σε μαθητές από άλλο τμήμα. Όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γ. Περαντώνης αρχικά υπήρχε άρνηση των καθηγητών να γίνει πάρτι. Τελικά αποφασίστηκε να γίνει τις πρώτες ώρες μάθημα και μετά η αποκριάτικη γιορτή. Δυστυχώς κάποια παιδιά δεν σεβάστηκαν τις οδηγίες και τις ρητές εντολές ότι απαγορεύεται να φέρουν στο σχολείο αλκοόλ.

Μάλιστα εκείνη την ημέρα ένας γείτονας παραπονέθηκε ότι μαθητές από το σχολείο πέταξαν σε ιδιοκτησία του μπουκάλι με αλκοόλ. Έγινε έρευνα στο σχολείο κλήθηκαν και τα παιδιά να δώσουν διευκρινίσεις και διαπιστώθηκε ότι πράγματι είχαν 4 μπουκάλια αλκοόλ.

Το θέμα απασχόλησε συνεδρίαση του συλλόγου καθηγητών και αποφασίστηκαν η αποβολή μιας μέρας μαθητών του συγκεκριμένου τμήματος και 3 από άλλο τμήμα καθώς και η απαγόρευση συμμετοχής σε εκδρομές.

Θέλαμε να δώσουμε μια ποινή παιδαγωγικού χαρακτήρα στα παιδιά να κατανοήσουν τις επιπτώσεις κατανάλωσης αλκοόλ, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα κ . Περαντώνης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Περαντώνη: