Για μπλακάουτ στην κινητή τηλεφωνία ετοιμάζεται η Ευρώπη

6:10 μ.μ. - Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022
06:09 μ.μ. - Πέμ, 29/10/2022
Image: Για μπλακάουτ στην κινητή τηλεφωνία ετοιμάζεται η Ευρώπη

Πιθανόν να κλείσουν τα κινητά σε όλη την ήπειρο φέτος τον χειμώνα, λόγω των ελλείψεων ενέργειας. Πόσο διαρκούν οι μπαταρίες στις κεραίες. Δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα.

Κάποτε ήταν αδιανόητο, ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα πιθανόν να κλείσουν σε όλη την Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, εάν οι διακοπές ρεύματος ή ο περιορισμός της κατανάλωσης ενέργειας πλήξουν τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου μέσω της βασικής οδού εφοδιασμού της Ευρώπης στον απόηχο της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει ενισχύσει τις πιθανότητες για ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Γαλλία, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά το κλείσιμο πολλών πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για εργασίες συντήρησης.

Αξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών ανησυχούν ότι ένας βαρύς χειμώνας θα δοκιμάσει τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να αντιμετωπιστούν πιθανές εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, δήλωσαν τέσσερα στελέχη από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αυξάνοντας την πιθανότητα διακοπών στην κινητή τηλεφωνία.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος εξαντλήσουν τα αποθέματα των εφεδρικών μπαταριών που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη την επικράτειά τους.

Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.