Για Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η πρώτη δόση ενιαίας ενίσχυσης 2022 λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

9:57 π.μ. - Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022
09:09 π.μ. - Παρ, 23/57/2022
Image: Για Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η πρώτη δόση ενιαίας ενίσχυσης 2022 λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Με την καινούργια ηγεσία του Οργανισμού Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) συναντήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ

Με την καινούργια ηγεσία του Οργανισμού Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) συναντήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής μετά τη συνάντηση, σε ό,τι αφορά στις τακτικές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ υπήρξε διαβεβαίωση από το νέο αντιπρόεδρο κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 20 Οκτωβρίου και η δεύτερη, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το Δεκέμβριο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ιλχάν Αχμέτ έχει ως εξής:

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ σήμερα τον συντοπίτη μας αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη και τον πρόεδρο Ευάγγελο Σημανδράκο και προκειμένου να τους ευχηθώ για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων αλλά και ταυτόχρονα και για να θέσω ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας. Το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν η αποδέσμευση των πληρωμών για αγρότες που εκκρεμούσαν από το 2014 και οι οποίες θα γίνουν έως και τα τέλη Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για παραγωγούς που δεν είχαν πληρωθεί εξαιτίας της ύπαρξης ορισμένων διοικητικών λαθών με αποτέλεσμα το σύστημα να παραμένει κλειστό γι’ αυτούς.

Για όσους από τους παραπάνω παραγωγούς έχουν προβεί σε διοικητικές πράξεις διόρθωσης των λαθών στα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καταστεί εφικτή η πληρωμή τους και αυτό γίνεται μετά από μεθοδική και επίμονη κοινοβουλευτική δουλειά.

Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε αφορά την ειδική στρεμματική ενίσχυση που θα δοθεί στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και αποτελεί μία δική μου πρόταση που συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη και είχε προκύψει μετά από διαβούλευση στις Βρυξέλλες με τον κ. Τάσο Χανιώτη ως Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα αναλύσαμε τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πρότασής μου. Σε ό,τι αφορά τις τακτικές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ μου διαμηνύθηκε από τον κ. Μπαμπασίδη ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 20 Οκτωβρίου και οι υπόλοιπες, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τον Δεκέμβριο. Εκτιμώ ότι οι προσπάθειες του κ. Κυριάκου Μπαμπασίδη στον ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούν να αποβούν καθοριστικές προς όφελος των αγροτών της Θράκης».

agrotypos.gr