Για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας συνεδρίασε στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

2:07 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
02:09 μ.μ. - Τετ, 20/07/2017
Image: Για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας συνεδρίασε στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Επτά χρόνια μετά τη σύσταση του καλλικρατικού πλέον Δήμου Ιεράπετρας και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Για πρώτη φορά μετά τη συνένωση του Δήμου Μακρύ Γιαλού με τον Δήμο Ιεράπετρας, το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Ηλία Νταραρά συνεδρίασε στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού στον Κουτσουρά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Μακρύ Γιαλού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να βρεθούν κοντά στα όργανα λήψης αποφάσεων, εκφράζοντας την άποψή τους για ανάγκες, έργα και παρεμβάσεις της περιοχής.
 
Στη συνεδρίαση στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, κ. Γιώργος Προϊστάκης, κ. Μιχάλης Μαχαιράς, κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης και δημοτικοί σύμβουλοι παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Θ. Χριστοδούλου, πρώην και νυν πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Ομάδας Πρωτοβουλίας Μακρύ Γιαλού, οι κύριοι Μιχάλης Καναβάκης και Γιάννης Ατζαράκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυροχωρίου Κουτσουρά, κ. Μπάμπης Κανάκης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων της περιοχής και πολίτες.
Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα έγινε μια πλήρης ενημέρωση για τα έργα και τις παρεμβάσεις που εκτελούνται στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως ο Βιολογικός της παραλιακής ζώνης Μακρύ Γιαλού, το Σχέδιο Πόλης κα. Παράλληλα, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, αλλά και πολίτες που παραβρέθηκαν τοποθετήθηκαν και διατύπωσαν τις θέσεις τους για θέματα που αφορούν την περιοχή.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας « Είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας συνεδρίασε στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες συνεδριάσεις. Είναι ιδιαίτερα θετικό να λειτουργούν αποκεντρωμένα τα όργανα λήψης των αποφάσεων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να συμμετέχουν. Αξιοποιώντας υπάρχουσες υποδομές, στηρίζουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού που εξυπηρετεί καθημερινά ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, φορέων και συλλόγων του τόπου».