Για ρατσισμό, μισογυνισμό και κάμερες που καταγράφουν παράνομα, κάνουν λόγο τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

12:06 μ.μ. - Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022
12:10 μ.μ. - Τρί, 04/06/2022
Image: Για ρατσισμό, μισογυνισμό και κάμερες που καταγράφουν παράνομα, κάνουν λόγο τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Ακούστε την κραυγή αγωνίας τους (φωτο - βίντεο)

Απίστευτα τα όσα καταγγέλλουν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας για καταστάσεις που φαίνεται να επικρατούν στο σχολείο που οδήγησαν τα παιδιά να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Μαθητές βρέθηκαν στο στούντιο του Ηχώ 99,8 κάνοντας λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές εκπαιδευτικών και του διευθυντή. Μίλησαν για την ψυχολογική πίεση που δέχονται ότι παρακολουθούνται από κάμερες, τις οποίες ωστόσο όπως είπαν τα παιδιά δεν έχουν αντιληφθεί. Υποστήριξαν ωστόσο ότι το σχολείο έστειλε βίντεο σε γονείς ότι το παιδί τους καπνίζει στις τουαλέτες.

Τα παιδιά εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση με τις τουαλέτες που είναι κλειστές και πρέπει κάθε παιδί που θέλει να πάει στην τουαλέτα, να ζητά το κλειδί από το γραφείο των καθηγητών ή την καθαρίστρια ή από το παιδί που μπήκε τελευταίο στην τουαλέτα. Μάλιστα καλούνται να γράψουν το όνομά τους σε ένα χαρτί όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα. Επίσης οι τουαλέτες δεν έχουν σαπούνι, οι βρύσες υπολειτουργούν.

Εκτός των παραπάνω δέχονται ρατσιστικές συμπεριφορές, αρνητικά σχόλια για το ντύσιμο τους ακόμα και επιπλήξεις όταν σε μια εκδήλωση έβαλαν ένα αλβανικό τραγούδι. Ακόμα και ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός που επισκέπτεται το σχολείο δεν τηρεί εχεμύθεια.

Οι μαθητές έκαναν ακόμα αναφορά στα κτιριακά προβλήματα του σχολείου με περιπτώσεις σοβάδων που έχουν αποκολληθεί, υγρασία, μούχλα και ρωγμές στους τοίχους, για πόρτες στις τουαλέτες που δεν κλείνουν καλά. καλοριφέρ που τρέχουν νερά, κουρτινόξυλα που πέφτουν κ.α.

hxonews