Για τα μεγάλα θέματα του Λασιθίου αποκλειστικά στον Ηχώ ο Νίκος Παππάς

12:19 μ.μ. - Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020
12:02 μ.μ. - Τρί, 11/19/2020
Image: Για τα μεγάλα θέματα του Λασιθίου αποκλειστικά στον Ηχώ ο Νίκος Παππάς

Στο Λασίθι σήμερα ο Τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ - Στις 18:00 η σύσκεψη στο Καβούσι

Ο πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς φιλοξενήθηκε στον Ηχώ 99,8 και στην εκπομπή Καλημέρα Λασίθι με τη Μαρία Τσαγκαράκη. Αφορμή η επίσκεψη του κ. Παππά στον νομό Λασιθίου όπου είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς και σύσκεψη στις 18.00 στο Καβούσι για ΒΟΑΚ, Μουσικό Γυμνάσιο, σχολές, αγροτικά και άλλα θέματα ενώ θα παραβρεθεί και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ στην Ιεράπετρα.

ΒΟΑΚ

Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ είπε ότι υπάρχει κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης καθώς ο διαγωνισμός πάει για το 2021 ενώ ο ανάδοχος σύμφωνα με τον προγραμματισμό ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε προκύψει το 2020. Αυτό σημαίνει ότι το έργο πάει πίσω, ενώ προβλέπονται και διόδια κάτι το οποίο δεν ήταν στον δικό μας σχεδιασμό. Ως ΣΥΡΙΖΑ αποδείξαμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μεγάλα έργα σε αντίθεση με τη Ν.Δ. που έχει παγώσει το αεροδρόμιο Καστελλίου και άλλα έργα στη χώρα. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη όταν κρίσιμα έργα υποδομής δεν προχωρούν, σημείωσε.

Σχολές στο Λασίθι

Για τις Σχολές στο Λασίθι είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έναν σχεδιασμό γενικευμένης ανάτασης της εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια. Στο θέμα αυτό υπάρχει πισωγύρισμα από τη Ν.Δ. με ευνοημένους τους ιδιοκτήτες κολεγίων. Η μεθόδευση τους είναι η επαναφορά της βάσης, το ψαλίδισμα των σχολών στην επαρχία και των συνολικά διαθέσιμων θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τελευταία την τυπική εξίσωση πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια. Ελπιδοφόρα μηνύματα πάντως στέλνει το μαθητικό κίνημα όπως φάνηκε με την προχθεσινή πορεία στην Αθήνα, τόνισε.

Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Αναφέρθηκε και στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει πίεση για να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις και θα πρέπει και η τοπική κοινωνία να είναι σε εγρήγορση.

Αγροτική Οικονομία

Έκανε ακόμη αναφορά στην αγροτική οικονομία και το έργο της προσαγωγού διώρυγας Μύρτου και στάθηκε στα προβλήματα της φετινής ελαιοπαραγωγής υποστηρίζοντας πως πρέπει να στηριχτούν οι συνεταιρισμοί και να εξασφαλιστούν τα χρήματα για να μην βιώσουν οι παραγωγοί τις αρνητικές συνέπειες.

Εξωτερική Πολιτική

Μίλησε και για την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά λέγοντας πως το ύψιστο διπλωματικό όπλο της χώρας μας είναι οι συμμαχίες που εδράζονται στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μια χώρα της οποίας τα εθνικά συμφέροντα ταυτίζονται με τα συμφέροντα πολλών χωρών της περιοχής και κυρίως με την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Έχουμε την ατυχία να έχουμε έναν γείτονα που αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο. Δυστυχώς υπήρξαν αδράνειες τον πρώτο καιρό μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αδράνειες που πλήρωσε η χώρα και για αυτό θα πρέπει γρήγορα να επανακάμψει στην ενεργητική εξωτερική πολιτική την οποία είχαμε δρομολογήσει μέσα και από συμμαχίες, επεσήμανε.

Διεύρυνση ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στη διεύρυνση ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε έλαβαν τα μηνύματα από τις τελευταίες εκλογές και από εδώ και πέρα στόχος είναι να φτιάξουν ένα κόμμα συμμετοχικό όπου η συμμετοχή και η γνώμη της βάσης θα δεσμεύει την ηγεσία σε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές. Ένας ακόμη στόχος είναι η οργάνωση και η κινητοποίηση της κοινωνίας μέσω και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών όπως ήδη εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το iSYRIZA και την διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής νέων μελών.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παππά: