Γιάννης Κουράκης: Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι στις όχθες των νικητών

9:48 π.μ. - Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Πέμ, 16/48/2024
Image: Γιάννης Κουράκης: Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι στις όχθες των νικητών

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη», με τους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη μίλησε την Τετάρτη (15/05) ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Γιάννης Κουράκης

Αρχικά, με αφορμή την περιοδεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη, ο κ. Κουράκης τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει ρεύμα στην Κρήτη», για να προσθέσει πως «η Κρήτη έχει δημοκρατική παράδοση και στηρίζει χρόνια το ΠΑΣΟΚ ακόμα και στις δύσκολες εποχές».

Παράλληλα, όπως ισχυρίστηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «έχει γίνει μια συνολική προσπάθεια», ενώ εκτίμησε πως «στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι στις όχθες των νικητών», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα ενισχυθούν τα ποσοστά του Κινήματος και υπερτονίζοντας το γεγονός πως σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ αυξάνεται.

Εξάλλου, ο κ. Κουράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δυσανάλογο βάρος που επωμίστηκε το ΠΑΣΟΚ το 2010, όταν ανέλαβε μόνο του την ευθύνη και είχε απέναντι του τα «Ζάππεια» και τα άλλα κόμματα…

Κάνοντας, στη συνέχεια, μια αναδρομή από τα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολίασε πως «παρότι η κρίση πέρασε, η ευημερία των Ελλήνων δεν έχει επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα», για να προσθέσει πως «ενώ όλες οι κυβερνήσεις αναμετρώνται με αυτή την πρόκληση μέχρι σήμερα, έχουν αποτύχει να καλύψουν αυτό το κενό και όσο καθυστερούμε να καλύψουμε αυτό το κενό, τόσο οι πιέσεις στις ασθενέστερες ομάδες εντείνονται και οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε αυτές τις Ευρωεκλογές πρέπει να μιλήσουμε και για την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα και για ό, τι συμβαίνει στην Ευρώπη».

Ξεδιπλώνοντας το επιχείρημά του υπέρ της κρισιμότητας των Ευρωεκλογών και περιγράφοντας το διακύβευμα αυτών, ο κ. Κουράκης τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα τεθούν προκλήσεις που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης και συνακόλουθα στην ίδια μας τη ζωή, όπως η οικονομική απεξάρτηση της Ε.Ε από άλλες χώρες, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας, το Δημογραφικό, η κρίση στο Περιβάλλον, η βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων, η ανάπτυξη της υπαίθρου, η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας κ.α.

«Αυτές είναι οι πολιτικές που πρέπει να συζητήσουμε και να αναδείξουμε. Γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν και να προσέλθουν στην κάλπη με καθαρή σκέψη», τόνισε κλείνοντας ο Γιάννης Κουράκης.