Γιατί δεν θέλουμε μουσείο στην Ιεράπετρα;

10:58 π.μ. - Τρίτη, 25 Απριλίου 2023
10:04 π.μ. - Τρί, 25/58/2023
Image: Γιατί δεν θέλουμε μουσείο στην Ιεράπετρα;

Ο Γιάννης Ροβυθάκης πρόεδρος του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα» μιλά στον Ηχώ 99,8

Τελικά θα έρθει η ώρα της Ιεράπετρας να αποκτήσει ένα μουσείο που της αξίζει για την φύλαξη και ανάδειξη των αρχαιολογικών της ευρημάτων; Την ώρα που βλέπει κάποιος τις θετικές εξελίξεις σε Μεσαρά όπου εγκαινιάστηκε το αρχαιολογικό μουσείο, αλλά και στον Άγιο Νικόλαο με την επαναλειτουργία, μετά από 12 χρόνια, του εκεί αρχαιολογικού μουσείου, διερωτάται, γιατί όχι και στην Ιεράπετρα;

Ο κ. Γιάννης Ροβυθάκης πρόεδρος του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα» μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις διαχρονικές προσπάθειες του συλλόγου ώστε να βρεθεί κατάλληλος χώρος για τη στέγαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Ιεράπετρας.

Επεσήμανε ότι ήδη από το 2017 υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη για χρηματοδότηση μελέτης για τη στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής της Ιεράπετρας και εκείνο που έπρεπε να γίνει από πλευράς Δήμου και Αρχαιολογίας ήταν να βρεθεί ο χώρος. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος δεν έχει την ευαισθησία που απαιτείται σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Παρά το ότι έχουν τεθεί «στο τραπέζι» διάφορες προτάσεις.

Μια τελευταία πρόταση για νέο κτίριο αρχαιολογικής συλλογής βασίζεται σε μελέτη του γραφείου κ. Μάνου Μαρκόπουλου και προβλέπει την κατασκευή κτιρίου σε οικόπεδο του υπουργείου πολιτισμού κοντά στη θέση Βιγλιά. Η Ιεράπετρα με τόσους αρχαιολογικούς θησαυρούς αξίζει και πρέπει να έχει ένα μουσείο για την ανάδειξη της μακραίωνης ιστορίας της. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για αυτό, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Ροβυθάκη