Γιατί ζητά την ψήφο σας ο Γεραπετρίτης υποψήφιος ευρωβουλευτής Α. Περράκης

10:57 π.μ. - Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019
10:02 π.μ. - Τρί, 05/57/2019
Image: Γιατί ζητά την ψήφο σας ο Γεραπετρίτης υποψήφιος ευρωβουλευτής Α. Περράκης

Ο υποψήφιος με το «ΠΟΤΑΜΙ», στον Ηχώ 99,8

Ο Αναστάσης Περράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με «το Ποτάμι», διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη σημασία των ευρωεκλογών και τις θέσεις τους. Όπως τόνισε το «Ποτάμι»  έδειξε συνέπεια στις θέσεις  και τις αρχές του, ψήφισε πχ υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και σε θέματα ιθαγένειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Υποστήριξε στη συνέχεια πως θέση τους είναι πως πρέπει να προχωρήσουμε σε μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη όπου η ισότητα των μελών θα είναι πραγματική και θα εφαρμόζεται κοινή οικονομική, κοινωνική, αμυντική πολιτική. Το «Ποτάμι» όπως είπε ανήκει σήμερα στο Ευρωπαϊκό κόμμα  των  σοσιαλδημοκρατών με το βλέμμα και προς τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ενώ αναφέρθηκε και στα κοινά σημεία με την πολιτική Μακρόν. 
 
Σε άλλη σημείο ανέφερε πως η Ελλάδα έχει οικονομική θέση στην Ευρώπη, έχει στοιχεία που είναι ανταγωνιστικά, όπως ο τουρισμός, αρκεί να αναδειχθούν και η χώρα να δείξει μια μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Τα μνημόνια διόρθωσαν στρεβλώσεις ωστόσο όμως δημιούργησαν και πολλά προβλήματα ειδικά στους νέους και την αγορά εργασίας. 
 
Επιπλέον ο κ. Περράκης ανέπτυξε απόψεις σχετικά με το προσφυγικό, κάνοντας λόγο για καλύτερη διοχέτευση των προσφύγων και την αναγκαιότητα να δοθούν περισσότεροι πόροι στην Ελλάδα. Μίλησε ακόμη για την ακροδεξιά και το ρατσισμό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα αναμόρφωσης της παιδείας στη χώρα μας με έμφαση και στην τεχνολογική εκπαίδευση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ακόμη περαιτέρω ανάπτυξη των προγραμμάτων Erasmus που δίνουν τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να γνωρίσουν την Ευρώπη, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και άλλους πολιτισμούς.
 
Κλείνοντας έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις έρευνες γύρω από τον καρκίνο.
 
 
Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Περράκη: